Panthers en Eagles blijven winnen, Bears haken af

Door

Chicago Bears v Minnesota Vikings

De Minnesota Vikings versloegen vanavond in eigen huis divisierivaal Chicago Bears in een bloedstollende ontknoping. De bezoekers uit Chicago begonnen met tien punten voorsprong aan het vierde kwart, maar moesten met lede ogen toezien hoe de thuisploeg middels een touchdown van Jennings en een field goal met nog 24 seconden op de klok gelijk kwamen.

In de verlenging leken de Vikings het duel te beslissen nadat de Bears niet tot scoren waren gekomen in hun drive. De field goal van Blair Walsh werd echter teruggefloten vanwege een facemask-penalty. De herkansing van vijftien yards verder werd gemist. Bears’ kicker Robbie Gould miste vervolgens zijn kans de wedstrijd te beslissen ook waarna de Vikings, op de schouders genomen door Adrian Peterson, alsnog middels een 47-yarder de wedstrijd winnend af konden sluiten.

3rd and long

  • Bears’ receiver Alshon Jeffery verbrak zijn eigen single game receiving record. Hij stelde het record bij naar 234 yards. Deze prestatie werd ook nog eens bekroond met twee touchdowns. Een goede dag voor eenieder die Jeffery in zijn Fantasy Football team heeft dus. Mits je hem hebt opgesteld, iets dat de schrijver van dit artikel heeft nagelaten.
  • Cam Newton en zijn Carolina Panthers blijven maar winnen, vanavond alweer voor de achtste keer op rij. Divisiegenoot Tampa Bay Buccaneers werden met 27-6 weggespeeld. Met nog twee confrontaties tegen de New Orleans Saints op het programma wordt de strijd om de divisiewinst in de NFC South een ware thriller.
  • In de NFC East deden de Philadelphia Eagles goede zaken. Nick Foles speelde een prima wedstrijd, gooide drie touchdown passes en geen intercepties. De Eagles blijven met hun vierde overwinning op rij in het spoort van de Dallas Cowboys, die aan de leiding gaan in de divisie. Beide ploegen hebben een 7-5 record, maar Dallas heeft de tie-breaker op basis van een beter divisierecord.

Scoreboard

Chicago Bears (6-6) @ Minnesota Vikings (3-8-1) 20-23 OT
Tampa Bay Buccaneers (3-9) @ Carolina Panthers (9-3) 6-27
Arizona Cardinals (7-5) @ Philadelphia Eagles (7-5) 21-24

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen