Gelijkspel na spektakelstuk Panthers-Bengals

Door

Carolina Panthers v Cincinnati Bengals

De Cincinnati Bengals (3-1) hebben zich maar half kunnen revancheren voor hun eerste nederlaag van het seizoen (afgelopen week in een blowout tegen de New England Patriots). In een spektakel van een wedstrijd bleken zowel de Bengals als de Panthers niet te kunnen winnen: 37-37. De schlemiel: Mike Nugent

Je hebt wedstrijden en je hebt wedstrijden. De reden waarom American Football zo’n spectaculaire sport is, werd in deze wedstrijd nog maar eens bevestigd. Werkelijk alles zat erin verstopt, inclusief een slot van jewelste. Het enige wat er aan ontbrak was een winnaar. En daar mogen we Mike Nugent voor bedanken. Want bij American Football horen ook legendarische missers. En dit was er zo één.

Wel willen, niet kunnen 

Ace Boogie en zijn team (3-2) zakten vanavond af naar het Paul Brown Stadium in Cincinnati om het op te nemen tegen de Bengals (3-1). Voor de ploeg uit Carolina stond er wel het een en ander op het spel, want een nederlaag zou een flinke deuk in het vertrouwen én het verloop van het seizoen kunnen betekenen. De Bengals konden zich wat meer permitteren, maar willen een statement maken om serieus genomen te worden als titelkandidaat. Dat liep voor beide teams dus iets anders af.

De Panthers kwamen in het eerst kwart wél tot socren, in tegenstelling tot  de Bengals. Cam Newton vond Kelvin Benjamin voor een 3-yard TD pass. In het tweede kwart kwam Dalton eindelijk voor in de statistieken. Via een 14-play drive vond hij met een 5-yarder Brandon Tate. Vervolgens was het de beurt aan Giovani Bernard. De tweede jaars running back liep liefst 89 yards voor een TD. Score bij halftime: 17-10

Het derde kwart was volledig voor de Panthers met twee touchdowns: Een 4-yard run van Whittaker en een 12-yard run van Newton zelf.

Spektakel alom

En toen kwam het vierde kwart: TD Bengals (34-yard pass op Sanu), TD Panthers (13-yard pass op Olson), nog maar eens een TD voor de Bengals (3-yard run van Hill) en dus een gelijke stand. De 38-yard field goal van Nugent zorgde voor een marge van drie in het voordeel van de Bengals. De zege leek binnen bereik.

Maar niet als het aan Newton ligt. Hij bracht zijn ploeg op 44 yards van de field goal marker en mocht zijn kicker Graham Gano nog maar eens bedanken voor zijn bewezen diensten: 34-34. Gescoord werd er niet meer en dus mocht het publiek zich opmaken voor extra tijd.

Beide teams wisten tijdens hun possessie een field goal te maken. De Bengals als eerste en dus kregen die nog een kans op een drive. Een drive die tot aan de 26 yard lijn van de Panthers reikte. En dus kon kicker Nugent de partij beslissen met een 36-yarder. Helaas voor de Bengals werd deze gemist en dus ‘vieren’ we het eerste gelijkspel van dit seizoen.

Geen zoete wraak, maar wrange nasmaak

De Bengals waren tot vorige week nog de enige ongeslagen ploeg in de NFL, maar door toedoen van een ietwat getergde Tom Brady kwam aan die reeks dus een einde. Andy Dalton had geen zin in nog een nederlaag, maar moest dus wel een gelijkspel slikken.

De laatste keer dat de Bengals in eigen huis een overtime speelden – in 2008 tegen de Philadelphia Eagles – eindigde de wedstrijd ook al in een gelijkspel.

Stats

Cam Newton noteerde 29-46, 284 yards en twee touchdowns. Andy Dalton gooide 33-43, 323 yards en ook twee touchdowns.

Volgende week wijken de Bengals uit naar Indianapolis voor hun wedstrijd tegen de Colts (4-2) en de Panthers gaan op bezoek bij de Green Bay Packers (4-2).

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen