Packers zorgen voor verrassing dankzij uitblinker Rodgers

Door

De Atlanta Falcons gingen zaterdagavond het duel in met de Green Bay Packers al de beste ploeg uit de NFC. Dit was pas voor de tweede keer in de historie van het team, maar net als de eerste keer bleek het geen succes te bieden voor de Falcons. In het eigen Georgia Dome werden de Falcons keihard aan de kant geschoven de door de Packers met 48-21.

Hierdoor mag de ploeg uit Green Bay volgende week aantreden in de NFC Champions game tegen of de Seattle Seahawks of de Chicago Bears.

De verrassende overwinning hadden de Packers voornamelijk aan één man te danken: quaterback Aaron Rodgers. De 27-jarige quaterback was in bloed vorm met drie touchdownpasses en één zelf binnen gelopen touchdown. Hiermee zorgde Rodgers ervoor dat na vorige week eerst de Philadelphia Eagles verslagen te hebben dat er nu voor de tweede week op rij een play-off wedstrijd buitenshuis winnend werd afgesloten.

De Packers (12-6) hebben nu nog maar één overwinning nodig om van de schier onmogelijke positie waarin ze zich bevonden, als zesde geplaatste, de Super Bowl te bereiken. ,,Dit is gewoon een droom,” glunderde Rodgers na afloop. ,,Het voelt nu zo goed op dit moment. Als je aanvallend zo goed voor de dag kunt komen, dan is dat echt ongelooflijk.”

Waar jarenlang Brett Favre als quaterback van de Packers successen vierde, verbrak Rodgers zaterdagavond een oud record van de legende. 31 van de 36 passes kwamen aan en die waren goed voor 366 yards, een aantal wat Favre nooit wist te bereiken. Het was tevens voor de ploeg uit Green Bay een nieuw puntenrecord in de play-offs, want nooit eerder wisten de Packers zoveel punten te scoren.

,,Het was gewoon een van die avonden waarin alles lukte,”stelde Rodgers. ,,Ik beleefde de hele avond in een roes.”

Foto: msnbcmedia.msn.com

Ook leuk om te lezen