Packers verslaan Saints in spectaculaire openingsgame

Door

Het NFL seizoen ging donderdagnacht van start met het duel tussen de regerend kampioen Green Bay Packers en de New Orleans Saints. De Packers lieten op hun eigen Lambeau Field meteen duidelijk merken dat ze ook dit jaar tot de kanshebbers gerekend mogen worden. Met 42-34 werden de Saints op de eerste nederlaag van dit seizoen getrakteerd.

Aaron Rodgers liet zien dat hij zijn hoge niveau van het vorige seizoen moeiteloos had doorgetrokken naar de start van dit seizoen. Met drie touchdown passes was de 27-jarige quarterback van cruciaal belang in de zege van de ‘Cheeseheads’.

Alle drie zijn TD passes vonden in het eerste kwart plaats waar hij achtereenvolgens Greg Jennings, Jordy Nelson en Randall Cobb in staat stelde om te scoren. Laatsgenoemde, die zijn debuut maakte in de NFL, kende sowieso een avond om nooit te vergeten.

De rookie liep in het derde kwart een kickoff return van 108 yards terug voor een touchdown en evenaarde daarmee een NFL-record.

Ondanks deze lovende statistieken hielden de Saints tot en met de laatste seconden kans op de zege, mede dankzij hun uitmuntende quarterback Drew Brees. Hij was deze avond goed voor maar liefst 419 yards en leverde net als Rodgers drie touchdown passes af.

De boeiende openingswedstrijd kende in de laatste minuut bijna een krankzinnig einde.

In die laatste minuut, bij een 42-34 achterstand, overbrugde Brees namelijk 79 yards en kreeg hiermee een kans om zijn team nog aan de zege te helpen.

Met nog drie seconden op de klok leverde Brees een pass richting de endzone af, maar zag de bal niet gevangen worden mede dankzij een overtreding van Packers’ linebacker A.J. Hawk. Die kreeg ‘pass interference’ tegen zich en zodoende belandde de bal op de 1yard lijn.

Rookie running back Mark Ingram lukte het echter niet om die laatste yard te overbruggen en zodoende bleef de score ongewijzigd.

Zie hier de samenvatting tussen de Saints en Packers:


 

1 Reactie
  1. Sjoerd 8 jaar ago

    Wat een wedstrijd, was midden in de nacht kijken meer dan waard. Vooral die laatste play was geweldig.

    Verder erg genoten van Rodgers, Brees, Cobb en Sproles. Als het hele seizoen zo is hoor je mij niet klagen 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen