Packers verliezen Aaron Rodgers en de wedstrijd

Door

Chicago Bears v Green Bay Packers

De Chicago Bears hebben met 27-20 verrassend gewonnen op bezoek bij aartsrivaal Green Bay Packers. Beide teams waren door blessures al behoorlijk gehavend, maar het uitvallen van Aaron Rodgers vroeg in het eerste kwart kwam Green Bay niet te boven. De Bears waren al begonnen met hun backup quarterback Josh McCown omdat Jay Cutler nog niet is hersteld van de liesblessure die hij twee weken geleden op liep in de wedstrijd tegen de Washington Redskins.

In de aanloop naar de wedstrijd waren de meeste experts het er wel over eens dat deze wedstrijd relatief eenvoudig gewonnen zou worden door Green Bay. Ondanks de vele geblesseerden liet Aaron Rodgers de afgelopen periode zien waarom hij misschien wel de beste spelverdeler van het moment is. Tegenover hem stond de door blessures uitgeholde defensie van de Bears en dat zou een kolfje naar Rodgers’ hand zijn. Na 4 plays op de openingsdrive werd Aaron Rodgers echter gesacked door Shae McClellin en brak daarbij zijn sleutelbeen.

Josh McCown deelde direct na het uitvallen van Rodgers een gevoelige tik uit. Hij leidde de Bears het veld over en pakte uiteindelijk middels een touchdown pass op Brandon Marshall brutaal de voorsprong. Green Bay’s Seneca Wallace leek Aaron Rodgers aanvankelijk heel behoorlijk te vervangen maar kon door de lucht uiteindelijk te weinig uitrichten. Slechts 114 yards en een interceptie waren het gevolg.

De running game van Green Bay is sinds de komst van Eddie Lacy een effectief wapen en tegen de uitgedunde verdediging van de Bears had Lacy een grote avond. Zonder veteranen als Lance Briggs en Henry Melton kon de rookie Lacy 150 yards en een touchdown bij elkaar lopen en ook James Starks, de andere nieuweling bij de Packers kende met 40 yards en een touchdown een productieve avond.

Het soms ronduit slechte optreden van de Bears-verdediging werd afgewisseld met een sterk spelende aanval. Josh McCown was zuinig op de bal en gooide 272 yards en twee touchdowns en geen turnovers. Receivers Brandon Marshall en Alshon Jeffery tekenden elk voor een touchdown. Running back Matt Forte kwam uit op 125 yards en een touchdown.

Door de overwinning van de Bears is de stand in de NFC North ongemeen spannend. De Lions, Bears en Packers hebben allen een record van 5-3 en volgende week zullen de Bears en Lions op Soldier Field uitmaken wie de koploper wordt. Of Green Bay zich ook in die strijd kan mengen hangt mede af van de ernst en de duur van Rodgers’ blessure.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen