Packers stoppen sprookje Vick en Eagles

Door

Het droomscenario komt niet uit voor Philadelphia Eagles-quaterback Michael Vick. Bij winst zondagavond op de Green Bay Packers had Vick volgende week mogen aantreden tegen zijn oude team, de Atlanta Falcons. De Packers weigerden mee te werken en versloegen op bezoek in Philly de Eagles met 21-16.

Tot diep in het vierde kwart had Vick het lot in eigen hand. Met iets meer dan een halve minuut te gaan probeerde de Eagles-quaterback wide receiver Riley Cooper te bereiken in de endzone. De pass werd echter onderschept door Packers-cornerback Tramon Williams en hiermee was de wedstrijd in één keer beslist.
,,Ik was te hebberig,” vond Vick over zijn laatste bal. ,,Ik gooide niet de bal die ik wilde gooien en daarom werd hij ook onderschept. Het is nooit een leuke manier om zo een wedstrijd te moeten verliezen, maar ik heb het in ieder geval geprobeerd. Voor de toekomst zal ik hier van moeten leren.”

Vick kan zich nu gaan richten op een reisje naar Hawaii, waar hij eind deze maand in actie zal komen tijdens de Pro Bowl.

Bij de Packers was er na afloop, vanzelfsprekend, groot feest. Met quaterback Aaron Rodgers als één van de uitblinkers. Hij gooide drie touchdown passes en zorgde hiermee, in combinatie met de vier die hij er vorig jaar gooide, direct voor een nieuw NFL record. Nog nooit gooide iemand gedurende zijn eerste twee play-off wedstrijd zoveel touchdown passes als Rodgers (7).

Het zal hem weinig geinteresseerd hebben, want winst was het enige wat telde voor de Packers. ,,Ik had eigenlijk weinig spanning vooraf,” vertelde Rodgers. ,,We wisten dat we een goede kans maakten als we er keihard voor zouden vechten. Dat is gebeurd en het is natuurlijk fantastisch dat Tramon die interception maakte op het eind. Hij is het hele seizoen al zo belangrijk voor ons geweest.”

Het had heel anders kunnen lopen als Eagles-kicker David Akers twee keer een kans op een fieldgoal had gemist. Maar pogingen van 41 en 34 yards waren zondag teveel gevraagd voor de Pro Bowler. ,,Natuurlijk zijn het pijnlijke missers. Iedereen kan rekenen en hadden met die punten erbij hadden we in die laatste play meer opties gehad,” concludeerde Eagles-coach Andy Reid na afloop.

De winnende ploeg van coach Mike McCarthy gaat volgende week richting Atlanta om daar in het Georgia Dome aan te treden tegen de Falcons voor de NFC Division play-off.

Foto: theepochtimes.com

Ook leuk om te lezen