Packers nemen voorlopig afscheid van Hawk (UPDATE)

Door

De Green Bay Packers hebben afscheid genomen van linebacker A.J. Hawk, die op de nominatie stond met ingang van komend seizoen elf miljoen dollar per jaar te gaan verdienen. De contractbesprekingen tussen club en speler liepen woensdag op niets uit.

Behalve (Aaron James) Hawk liet de Super Bowl kampioen ook tight end Donald Lee en safety Derrick Martin vertrekken.

Green Bay heeft echter goede hoop dat Hawk later dit jaar alsnog opnieuw een contract tekent, waardoor hij ook de komende jaren op Lambeau Field te bewonderen zal zijn, zo liet general manager Ted Thompson in een persbericht weten.

Maar dan uiteraard wel voor een salaris dat beduidend lager ligt dan elf miljoen dollar per seizoen.

,,De beslissing om A.J. te laten gaan is vooral een zakelijke,” aldus het communique. ,,We hopen dat we met hem kunnen blijven werken, opdat hij ook in de toekomst deel van ons team zal uitmaken.”

De 27-jarige Hawk was de vijfde overall pick in de 2006 NFL draft, en hoewel hij op drie duels na iedere wedstrijd in zijn vijf seizoenen voor de Packers startte, is hij nooit de superster geworden die de club voor ogen had.

Hawk was het afgelopen seizoen goed voor 111 tackles, drie interceptions en een halve sack.

[UPDATE] Vierentwintig uur nadat de Packers afscheid namen van linebacker AJ Hawk, zijn beide partijen alsnog tot een akkoord gekomen. Hawk tekende een vijfjarige verbintenis, die goed zou zijn voor 35 miljoen dollar, waarvan tien miljoen gegarandeerd.

Foto: siouxcityjournal.com

Ook leuk om te lezen