Packers en Rodgers vernederen Bears

Door

Cowboys - Giants

Alle radiostations in de buurt van Chicago gaan deze week hetzelfde doen, namelijk een schuldige aanwijzen voor de blamage van vanavond tegen de Green Bay Packers. De grootste kandidaten om de schuld te krijgen zijn coach Marc Trestman, quarterback Jay Cutler en de hele Bears verdediging. Twee weken geleden werden de Bears vernederd door de New England Patriots, vandaag zag het er niet veel anders uit.

Na een snelle start stonden de Bears vroeg in het tweede kwart al voor met 14-0 toen wide receiver Jordy Nelson een bal ving van Aaron Rodgers voor 73 yards om er 21-0 van te maken.

Nog geen twee minuten was het alweer raak. Dit keer was het Rodgers naar Nelson voor een 40 yard touchdown om het 28-0 te maken.

Woorden kunnen niet uiten hoe slecht de Bears verdediging was, maar deze run 56 yard touchdown run van Packers running back Eddie Lacy zegt al genoeg.

De Bears aanval was niet veel beter. Cutler was vandaag goed voor een domme fumble en twee interceptions, één daarvan werd ook nog eens terug gelopen voor een touchdown in het vierde kwart. Het leek alsof de Packers precies wisten wat de Bears gingen doen. Goed voorbeeld hiervan is deze reversal waar linebacker Clay Matthews precies op de juiste plek staat om de play te stoppen.

Aan de andere kant ging het gewoon maar door. Randall Cobb wil deze week graag de Catch of the Week prijs winnen. Zijn inzending was deze prachtige one hander.

Aaron Rodgers was in de eerste helft al goed voor zes touchdowns, een evenaring van het record van Daryle Lamonica die hetzelfde deed voor de 1969 Oakland Raiders. Het aantal punten tegen waren de meeste in één helft ooit voor de Bears. Dat record stond nog maar twee weken. Bears kick returner Chris Williams scoorde nog wel een touchdown door een kickoff 101 yards terug te lopen voor een touchdown, maar de Bears special teams was al niet meer te redden nadat Jarrett Boykin eerder een voet tegen de bal kreeg dan de punter van de Bears

De vraag is nu wat er gaat gebeuren. Marc Trestman staat onder veel druk, maar niet alleen door twee wedstrijden op rij met meer dan 50 punten tegen. De Bears hebben vijf van de laatste zes wedstrijden verloren en evenaren qua records teams als de 1923 de Rochester Jeffersons.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen