Packers-fan ontslagen in Chicago vanwege stropdas

Door

Hoe diep de rivaliteit tussen de Green Bay Packers en de Chicago Bears zit, werd maandag, een dag na de wedstrijd om de NFC-titel goed duidelijk. Een autoverkoper in Chicago werd ontslagen nadat hij weigerde zijn Packers-stropdas af te doen.

John Stone, de desbetreffende autoverkoper, vertelde dinsdag dat hij de stropdas had gedragen als eerbetoon aan zijn oma. Zij was een enorme Packers-fan, volgens Stone.

Zijn baas, Jerry Roberts, kon het minder waarderen. ,,Als hij meer van zijn stropdas houdt dan van zijn werk, dan mag hij zijn stropdas blijven dragen van mij. Maar alleen niet meer in mijn zaak,” vertelde de eigenaar van Webb Chevrolet tegenover de Chicago Sun Times.

Roberts zou zijn werknemer vijf keer hebben gewaarschuwd, maar daar is volgens Stone niks van waar. ,,Hij zei: ‘Je hebt twee opties: je doet hem af of je bent ontslagen.’ Dat gaat toch nergens over? Ik ben echt verbijsterd,” vertelde Stone aan dezelfde krant. ,,Het erge is dat geen enkele klant er iets van gezegd heeft. Zij konden het blijkbaar wel waarderen.”

Een van de redenen dat Roberts zijn werknemer direct ontsloeg had te maken met de sponsordeal die zijn zaak heeft lopen met de Bears. ,,Wij geven elk jaar 20.000 dollar uit aan radiocommercials rondom wedstrijden van de Bears. Daarnaast hebben spelers van de Bears ook in auto’s van ons gereden. Ik vond dus niet dat ik het kon maken om een werknemer met een stropdas van de grote rivaal te laten rondlopen. Had hij het zaterdag gedaan, dan had ik er misschien nog om kunnen lachen, maar om zo een dag na de wedstrijd te lopen schoot bij mij in het verkeerde keelgat.”

De Packers versloegen zondagavond de Bears met 21-14 en kwalificeerden zich daarmee voor het eerst sinds 1998 weer eens voor de Super Bowl. Overigens hoeven we ons om Stone niet druk te maken. Hij had dinsdag alweer een nieuwe baan gevonden bij een Chevrolet dealer.

Foto: pictopia.com

Ook leuk om te lezen