Packers en Falcons winnen ook vijfde wedstrijd

Door

Rodgers
De Green Bay Packers en de Atlanta Falcons speelden een mindere wedstrijd in vergelijking met voorgaande weken, maar het was voor beide teams wel genoeg voor de zege. De Falcons hadden een verlenging nodig om zich op eigen veld te ontdoen van de Washington Redskins, terwijl Green Bay drie turnovers van Rodgers overkwam in een zege op de St. Louis Rams.

De verdediging van de Packers (5-0) zorgde er voor dat St. Louis niet kon profiteren van de turnovers van Rodgers. Nick Foles van de Rams gooide zelf maar liefst vier turnovers, waardoor Green Bay met een 24-10 zege nooit echt in de problemen kwam.

Aaron Rodgers begon de wedstrijd op Lambeau met een serie van negentien wedstrijden zonder interceptie, maar gooide er zondag tegen de Rams twee.
De eerste interceptie was een pass van Rodgers die aangeraakt werd onderweg, waardoor de verd

Niet veel later gooide Rodgers een tweede interceptie. Zaten er voor de eerste interceptie nog 586 passes zonder onderschepping, zes worpen later hadden de Rams de quarterback al voor een tweede keer onderschept.

Maar niet alleen Rodgers had een slechte dag in Green Bay, want Nick Foles verging het nog minder. Niet alleen werd hij vier keer onderschept, zijn offensive line was ook niet altijd even scherp, waardoor Foles hard in aanraking kwam met de verdediging van Green Bay.

Rodgers verloor in de tweede helft ook nog eens een bal door een fumble. Het was voor het eerst in zes jaar dat de MVP van vorig seizoen drie turnovers in een wedstrijd had.

Maar de quarterback van de Packers liet zich niet van de wijs brengen door het vele balverlies, want met deze pass over 65 yards wist hij de vrije James Jones te vinden die goed was voor een touchdown en de veilige marge voor Green Bay.

De achterstand zorgde er voor dat de Rams alle zeilen bij moesten zetten. De kleine runningback Gurley liet zien niet bang te zijn voor Clay Matthews en gooide deze met groot gemak naar de grond toen deze achter Foles aanging voor een sack.

De mooiste pass van de Rams kwam niet van Foles, maar van punter Johnny Hekker. De punter was vroeger op school quarterback en deze fake punt leverde de Rams een first down op. Met verder weinig resultaat, want niet alleen was Foles goed voor vier intercepties, kicker Greg Zuerlein miste drie van zijn vier fieldgoals, waardoor de Rams niet meer dan tien punten op het bord wisten te krijgen.

First down

* De Atlanta Falcons hadden een verlening nodig om zich te ontdoen van de Washington Redskins. Robert Alford onderschepte in de extra speeltijd een pass van Kirk Cousins en liep deze terug voor een touchdown, waarmee de verlenging onmiddellijk over was en er een 25-19 eindstand op het bord stond.

De Falcons (5-0) hadden het in eigen stadion moeilijk tegen de Redskins. Toch leek Devonta Freeman Atlanta in de reguliere speeltijd de overwinning nog te brengen. Een touchdown van de running back werd in eerste instantie nog afgekeurd, maar 24 seconden voor het einde wist hij tussen vijf verdedigers toch de endzone te vinden voor een 19-16 voorsprong.

Cousins gebruikte de laatste 24 tellen echter voor een laatste drive en zorgde er voor dat de ploeg in field goal range kwam en kicker Hopkins kon zijn ploeg naar de verlenging schieten. Het was een van de weinige dingen die goed ging voor Washington, want de Redskins hadden eerder al laten zien dat spelers geblesseerd konden raken bij het juichen na een goede play.

Het was niet verrassend dat Cousins in de verlenging nog een interceptie gooide. Een bar in Washington had er al vast rekening mee gehouden, want zij beloofde haar bezoekers gratis shots bij een interceptie van Cousins. Zo konden de fans van de Redskins toch nog drinken op het einde van de wedstrijd in Atlanta.

Third and long

* De Tampa Bay Buccaneers hebben voor het eerst sinds 2013 weer een thuiswedstrijd gewonnen. De ploeg van Jameis Winston was met 38-31 te sterk voor de Jacksonville Jaguars (1-4).

Voor de Bucs (2-3) was vooral Doug Martin niet te stoppen, die goed was voor drie touchdowns, waarvan twee in de eerste helft. Voor Tampa Bay begrippen was de prestatie van Martin uitzonderlijk.

Tampa Bay kreeg tijdens de wedstrijd hulp uit onverwachte hoek. Bernard Pierce is het spelen voor de Jacksonville Jaguars duidelijk zat en blokt hier alsof hij een Buc is met zijn rug naar het spel, waardoor Martin vlak achter hem langs kan lopen.

Voor de Jaguars was Blake Bortles goed voor vier touchdowns, maar hij gooide ook een interceptie. Voor de Bucs en coach Lovie Smith betekende het dat ze hun eigen fans eindelijk weer eens konden laten juichen, voor het eerst sinds december 2013.

Extra point

* Sam Bradford begon de wedstrijd tegen de New Orleans Saints met twee intercepties in de endzone, maar daarna kreeg hij de Philadelphia Eagles (2-3) wel aan de praat en boekte de ploeg van Chip Kelly een gemakkelijke 39-17 overwinning.

Een van de redenen dat de Saints (1-4) niet profiteerden van de intercepties die Bradford gooide is dat Drew Brees zelf goed was voor drie turnovers. Niet alleen gooide de quarterback van New Orleans een interceptie, hij verloor ook nog eens twee fumbles.

Foto: Twiter

Ook leuk om te lezen