Teamgenoten Stephenson en Turner op de vuist

Door

Atlanta Hawks v Indiana Pacers - Game One
Niet alleen de prestaties van de Indiana Pacers nemen dramatische vormen aan, ook de sfeer is ver te zoeken. Noemde center Roy Hibbert onlangs bepaalde spelers ‘egoïstisch’, een aantal dagen geleden besloot nieuwbakken Pacer Evan Turner er wat goed fatsoen bij zelfbenoemd vedette Lance Stephenson in te stompen, meldt Yahoo! Sports.

De twee kwamen in een vuistgevecht terecht een dag voor de eerste play-offwedstrijd tegen de Atlanta Hawks, die kansloos verloren ging. De pas in februari aangetrokken Turner moest door twee man naar buiten begeleid worden omdat hij zichzelf compleet verloor. Stephenson staat bekend om zijn vervelende maniertjes en Turner is niet de eerste die zich er aan stoort. Houston Rockets-guard Patrick Beverley vroeg zich via Twitter hardop af wie van de twee kemphanen de slag won. Onlangs kwamen ook point guard George Hill en Stephenson met elkaar in ervaring tijdens een time-out in de wedstrijd.

Slechte reeks
De frustratie is grotendeels te verklaren door plotselinge ineenstorting van de Pacers. Op het moment dat Turner zijn debuut maakte op 25 februari hadden de Pacers een record van 43 overwinningen en dertien nederlagen, goed voor het beste record in de NBA. In de volgende 26 wedstrijden verloren ze er maar liefst dertien. Weliswaar scoorde Indiana alsnog de eerste positie in de Eastern Conference, maar het predikaat kanshebber voor de titel zijn ze tussendoor wel kwijtgespeeld.

Kampioenschapsillusie
Gelukkig voor de Pacers-fans won de formatie afgelopen nacht wedstrijd twee tegen de Atlanta Hawks. Twee thuisnederlagen zou dramatisch zijn geweest en wellicht onoverkomelijk. Met name het spel van center Roy Hibbert is reden voor kritiek (en een grappige advertentie). Het blijft een mysterie waarom de Pacers plots zo matig zijn gaan spelen. De trade Danny Granger-Evan Turner heeft ze theoretisch goed gedaan, maar in de praktijk blijkt het nog niet te klikken. De statistieken van Turner (als sixth man) zijn logischerwijs gezakt, maar tegelijkertijd ook die van Stephenson. Tel daarbij het magere spel van Hibbert en het lage schotpercentage van Paul George bij op en je hebt een ploeg die van iedereen kan verliezen, terwijl ze ijzersterk oogden tot maart.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen