Pacers hopen dat Bird kiest voor Vogel

Door

Vaart general manager Larry Bird z’n eigen koers in de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach voor de Indiana Pacers? Legt hij, net zoals in Los Angeles, het advies van de spelers naast zich neer? Voor de selectie van de Pacers is het een uitgemaakte zaak. Zij vinden dat het woordje interim moet verdwijnen voor de functie van Frank Vogel.

,,Ik zou blij zijn voor Frank als hij uitgekozen wordt. Ik werk samen met hem sinds mijn rookie-tijd, dus ik hoop het voor hem. Ik begrijp dat Larry nu zijn tijd om een coach te vinden, maar ik duim voor Frank.” Het is overduidelijk wat de wens is van center Roy Hibbert.

Voor de Pacers is het seizoen al een kleine zes weken over. Op 26 april sleepten de Chicago Bulls met 116-89 zege de series binnen: 4-1. Terwijl de trainerscarrousel in de NBA in andere plaatsen op volle toeren draait, blijft het in Indianapolis vrij rustig.

Oké, Mike Brown bleek op hun shortlist te hebben gestaan, maar die werd in LA hoger aangeslagen dan Brian Shaw; wat de keuze van de spelers was. Bird heeft zich al wel eens uitgelaten dat Vogel de beste papieren heeft voor de vacature. Gezien de prestaties en de andere manier van spelen onder zijn leiding is dat ook niet gek.

Indiana plaatste zich als achtste en laatste voor de playoffs onder leiding van Frank Vogel, die het zo halverwege de jaargang overnam als hoofdcoach. Hij verving Jim O’Brien. Hoewel Indiana eindigde met een negatief record (37-45) was dat toch genoeg om mee te doen aan de postseason. Vijf jaar terug wisten de Pacers zich voor de laatste keer te plaatsen voor dit smakelijke toetje na de reguliere competitie.

,,Ik voel veel voor de keuze van Frank”, meldt rookie Paul George. ,,Ik ben gek op hem als coach en als persoon. Maar ik heb er geen invloed op. Ik moet meegaan in de keuze die meneer Bird maakt.”

Vooralsnog lijkt het erop dat Bird rustig de tijd neemt om een weloverwogen beslissing te nemen. Van een deadline is niets bekend.

Ook leuk om te lezen