Pacers halen opgelucht adem

Door

Dat de wereld er heel anders uit kan zien met één schot weten de Pacers en de Bucks nu ook. Opgelucht haalde het team uit indianapolis adem toen de driepuntspoging vlak voor de zoemer misging. Een schot met grote gevolgen, want Indiana lijkt zeker van een playoffplaats, terwijl de laatste strohalm van de Milwaukee geknakt is.

Na afloop van het billenknijpen kregen de Pacers nog meer voordeel op hun bonuskaart. Orlando Magic bewees de ploeg van interim coach Frank Vogel een grote dienst. ,,Dit is een belangrijke overwinning voor ons, zeker omdat ook Charlotte verliest. We zijn een stap dichterbij. We moeten blijven winnen en dat moet er dan voor zorgen dat alles goed komt,” redeneerde Danny Granger.

Maar de topschutter van Indiana met 17 punten moest vooral opgelucht geweest zijn, want de Bucks kregen vlak voor tijd nog de mogelijkheid de zege te stelen. Dat had een bekroning geweest van een mooie wederopstanding.

Vanaf 31-30 in het tweede kwart, met nog 6.17 minuten te gaan voor rust, leidde de ploeg van Scott Skiles voor het laatst. Vanaf dat moment moest zijn team toestaan dat de Pacers het heft in handen namen. De maximale voorsprong bedroeg 14 punten, maar de Bucks bleven voor hun laatste kans vechten en verkleinden de marge beetje bij beetje.

In de allerlaatste play van de wedstrijd kreeg Drew Gooden het leer in handen. Onbedoeld moest hij een driepunter afvuren, want dat was niet het scenario dat Skiles in de time out had besproken. Met slechts 2,7 seconden te gaan was er weinig tijd over en dankzij opnieuw goed verdedigingswerk van de thuisploeg moest de mindere schutter het schot nemen.

,,Ik was de laatste optie. Het enige dat ik kon doen was schieten. Ik probeerde nog contact te zoeken met een arm, zodat ik misschien een fout mee kreeg, maar dat gebeurde niet en de bal raakte de achterkant van de basket,” verklaarde Gooden.

Voor de Bucks lijkt er definitief geen verlenging te komen na het reguliere seizoen. Milwaukee staat tiende in de Eastern Conference. Zelf mag zij geen steken meer laten vallen in de zeven resterende wedstrijden, waarin zij onder meer nog Orlando en Miami treffen.

Indiana is zo goed als verzekerd van de playoffs. Dat zou voor het eerst zijn in vijf jaar. De ploeg staat door de zege en de nederlaag van nummer 9 Charlotte bij de Magic steviger op de achtse stek. In het naseizoen wacht zeer waarschijnlijk Chicago, de nummer 1 in het oosten. Voor die tijd is er nog flink wat werk te verzetten in Indianapolis.

,,Wedstrijden uitspelen heeft alles te maken met volwassenheid en ervaring. Daar hebben we niet zoveel van,” is Granger kritisch. ,,Aan het einde van wedstrijden maken we domme fouten, maar daar leren we van. Hopelijk kost dat ons niet de kop in de playoffs.”

Zie hier de samenvatting tussen de Pacers en de Bucks:

Foto: images.coolspotters.com

Ook leuk om te lezen