Overzicht van belangrijkste NHL trades

Door

De trade deadline in de NHL is gistermiddag om 15.00 uur (ET) verstreken en in de weken daarvoor hebben natuurlijk de nodige verschuivingen plaatsgevonden.

Om je een beetje een beeld te geven wat er dan zoal is veranderd, geven we je hieronder een overzicht van de zes belangrijkste trades.

Colorado trades Chris Stewart (foto), Kevin Shattenkirk en een draft pick uit de tweede ronde in 2011 of 2012 naar St. Louis voor Erik Johnson, Jay Clement en een draft pick uit de eerste ronde in 2011 of 2012

Deze deal zal geen gevolgen hebben voor de strijd om de Stanley Cup dit jaar, want zoals het er nu uitziet, zullen beide teams zich niet plaatsen voor de play-offs. Voor de toekomst is dit echter een grote ruil, want beide teams nemen afscheid van goede ‘prospects’ in de hoop de komende jaren weer mee te doen om de prijzen. De toekomst zal uitwijzen wie hier de beste deal heeft gemaakt.

Boston trades Joe Colborne, een draft pick uit de eerste ronde in 2011 en een voorwaardelijke keuze uit de tweede ronde in 2012 naar Toronto voor Tomas Kaberle

Boston heeft nog twee andere trades gemaakt in deze transferperiode, maar dit was toch wel de grootste deal. Met Kaberle beantwoordt Boston aan een grote behoefte die inmiddels was ontstaan: het aantrekken van een aanvallend ingestelde verdediger die ook als ‘quarterback’ kan dienen tijdens power plays. Ook Toronto komt goed uit deze deal, want zijn contract liep aan het einde van het seizoen af en in ruil voor hem krijgen ze met Joe Colborne het beste talent dat in deze periode op de markt was.


Los Angeles trades Colton Teubert, een draft pick uit de eerste ronde in 2011 en een voorwaardelijke pick in 2012 naar Edmonton voor Dustin Penner.

Die was de grootste deal op de dag van de deadline en met Penner voegen de Kings een erg goede right winger toe aan hun selectie. In de afgelopen drie seizoenen scoorde hij minstens drieëntwintig goals en dit seizoen staat zijn teller nu al op eenentwintig.
Voor het zwalkende Edmonton komt de deal ook als geroepen, want in ruil voor Penner krijgen ze een groot verdedigend talent en nu beschikken ze over twee keuzes uit de eerste ronde van de draft van 2011.

Nashville trades een draft pick uit de eerste ronde van 2011 en een voorwaardelijke keuze in 2012 naar Ottawa voor Mike Fisher (foto)

De Predators hadden een aanvallende impuls nodig en Foster kan hen deze leveren. Het feit dat Foster nog een contract heeft voor de volgende twee seizoenen, is natuurlijk een mooie bijkomstigheid, want zo is het niet slechts een versterking voor de korte termijn.

Pittsburgh trades Alex Goligoski naar Dallas voor James Neal en Matt Niskanen

Dit was een grote trade tussen twee kanshebbers op een plek in de play-offs. De Stars hebben genoeg aanvallende kwaliteiten, maar misten een verdediger en bij Pittsburgh was het net andersom; vanwege de vele langdurige blessures was de aanvallende linie danig verzwakt.

Met deze ruil krijgen beide teams dus wat ze wilden. Dallas krijgt een jonge verdediger die zijn sporen in de NHL inmiddels al heeft verdiend en Pittsburgh krijgt een eveneens jonge aanvaller die al tweeënzeventig goals heeft gemaakt in de NHL en voor de komende jaren een indrukwekkende lijn kan gaan vormen met Crosby en Malkin.

Washington trades David Steckel en een draft pick uit de tweede ronde in 2012 naar New Jersey voor Jason Arnott

Arnott is de productieve center waarnaar de Capitals al een tijdje op zoek waren. Achter de eerste center Backstrom stonden namelijk alleen maar rookies en dit kan de oorzaak zijn geweest voor de recente dip van het team. Daarnaast heeft Arnott de benodigde ervaring in play-offs aangezien hij al eens de Stanley Cup heeft gewonnen met de Devils.

De Devils krijgen onder anderen een waardige vervanger terug voor hun aanvaller in de vorm van Steckel. De verwachting is dat hij met zijn sterke verdedigende werk en zijn goede face-offs goed zal passen in het team van New Jersey.

Foto: mixxbuzzers.com

Ook leuk om te lezen