Overtuigende Bulls zetten Pacers opzij

Door

Voorafgaand aan Game 5 was Indiana Pacers-coach Frank Vogel nog boordevol vertrouwen. ,,Als wij vanavond winnen, dan winnen wij de series ook,” klonk het vol branie. Een blowout (116-89) later moest hij dan toch z’n meerdere erkennen in de Chicago Bulls. Met opgeheven hoofd, dat wel.

Want laten we wel wezen: los van Game 5 gingen de Pacers meer dan goed mee met de Chicago Bulls. Sterker nog: Procentueel gezien had de ploeg verreweg het meest de leiding en de swag. Het ontbrak de ploeg echter aan het gochme om de duels te beslissen – en ook dat is een kwaliteit.

Dinsdagavond was er van Hoosier-swag echter geen sprake. De Bulls wilden een snelle start, en die kregen ze. Binnen een paar minuten stond er een 12-2 voorsprong in het voordeel van de thuisploeg op het bord, en die leiding werd nimmer meer uit handen gegeven.

Chicago werd daarbij geleid door Derrick Rose, die geen hinder leek te ondervinden van zijn enkel, die hij afgelopen zaterdag had verzwikt.

,,De enkel voelt prima, ik heb geen problemen”, aldus de pointguard tijdens de rust. ,,Ik moet alleen weer even wennen aan basketballen. Ik heb drie dagen lang namelijk geen bal aangeraakt.”

Het enige wat de Bulls zichzelf konden verwijten, was dat het al vroeg in foul trouble raakte. Nog voor de pauze stond zowel Rose, Joakim Noah als Carlos Boozer op drie persoonlijke fouten.

Rose kreeg vroeg in het derde kwart zelfs al een vierde fout aan zijn broek. Maar omdat de volgende ronde van de playoffs op het spel stond, moest coach Tom Thibodeau de gok nemen zijn spelverdeler direct weer in te brengen. Het betaalde zich terug, want middels drie opeenvolgende driepunters plus een weergaloos blok bovenop de ring, loodste Rose (25 punten, 6 assists) zijn Bulls in bijna-veilige haven.

In het laatste bedrijf moest Chicago het zonder de aanstaande seizoens-MVP stellen, maar  dat ging boven verwachting. De driepunters (14 op 31) vielen als rijpe appelen, en menigeen had z’n aandeel. Luol Deng (24 punten), Kyle Korver (13), Joakim Noah (14), en wat te denken van Keith Bogans (15)… De vaak verguisde starter gooide liefst vijf van z’n zeven driepunters raak. Namens de Pacers kon slechts Danny Granger (20 punten) daaraan tippen.

De overtuigende wijze waarop de Chicago Bulls de Indiana Pacers opzij zetten en de volgende ronde afdwongen, was dan ook een echte teamprestatie, wist de ongemeen felle (zijn opa Zacharie uit Kameroen zat op de tribune) Joakim Noah.

,,We played tough and took care of our business“, analyseerde de center. ,,En dit keer vielen onze schoten. En wat dacht je van Rose. Last van z’n enkel, maar dat zag je er niet aan af. Toont maar weer wat voor karakter hij heeft.”

Wie Noah graag als tegenstander in de volgende ronde ziet? ,,Haha, nee, daar begin ik niet aan.”

Zie hier de samenvatting tussen de Pacers en de Bulls.

Foto: yahoo.com

Ook leuk om te lezen