Oude meester houdt deur naar MLS op een kier

Door

Andrea Pirlo

Ondanks zijn bijna 36-jarige leeftijd is Andrea Pirlo nog altijd één van de beste middenvelders op de Europese velden. Vorige week werd hij met zijn club Juventus kampioen van Italië, en een finale Champions League gloort voor Juventus, wat aankomende week een 2-1 voorsprong moet verdedigen in Madrid. Een droomseizoen gloort voor Pirlo, die langzamerhand gaat nadenken over zijn toekomst.

Gedroomd afscheid 

Met een kampioenschap op zak, probeert Juventus aankomende woensdag zich te plaatsen voor de finale van de Champions League. Het zal in Madrid moeten proberen een 2-1 voorsprong te verdedigen en vast te houden. Mocht Pirlo & co dat lukken, dan wacht hun de Champions League finale, waarschijnlijk tegen FC Barcelona.

Het kan voor de 35-jarige Andrea Pirlo een gedroomd afscheid worden bij de Oude Dame. De middenvelder die in het verleden uitkwam voor Inter & AC Milan, won nog nooit eerder de cup met de grote oren.

Pirlo Inter
Aan het begin van zijn carriére kwam Pirlo twee seizoenen uit voor Inter Milan

Vervolg carriére 

Grote vraag is waar Pirlo volgend seizoen speelt. Juventus wil dolgraag verlengen met de sierlijke middenvelder, maar respecteert elke keus van de oude meester, die een avontuur buiten Europa als optie houdt.

En zodoende komt ook de MLS weer in beeld voor Pirlo, die in een interview tegenover La Gazzetta dello Sport aangaf niet te willen stoppen met voetballen.

” I won’t stop playing; I’ll go on as long as I have the same great desire to keep training every day. Juventus will be my last Serie A team, whatever happens. MLS could be an idea, but for the moment I don’t have anything; Juve are the only thing on my mind ”

Keuze in de zomer

Omdat Pirlo zich wil focussen op de aankomende wedstrijden, zal hij pas na het seizoen een keuze maken over zijn vervolg carriére. Een extra seizoen Italië lijkt een serieuze optie, net als in avontuur buiten Europa.

Naast MLS-clubs, hebben ook verscheidene clubs uit het Midden-Oosten interesse om Pirlo over te nemen van Juventus. Krijgt de oude meester zijn gedroomde afscheid als winnaar van de Champions League? Het is de enigste (grote) prijs die nog ontbreekt op zijn palmares.

Ook leuk om te lezen