Osgood kondigt einde carrière aan (UPDATE)

Door

Het is weliswaar nog niet helemaal zeker maar volgens de Detroit Free Press zullen Ken Holland, de general manager van de Detroit Red Wings, en goalie Chris Osgood dinsdag tijdens een aangekondigde conference call bekend gaan maken dat de 38-jarige keeper nog een jaar langer aan de club verbonden zal blijven.

Osgood vervulde de afgelopen twee seizoenen al de rol van backup-goalie achter eerste keus Jimmy Howard en naar verluidt kon hij zich dus wel vinden in het aanbod van de club om dit nog een jaar te doen. Eerder legden de Red Wings ook al Joey MacDonald vast voor de positie tussen de palen, maar zij wilden toch nog een meer ervaren goalie vastleggen zodat het keeperstrio nu compleet zal zijn.

Ervaring is precies wat Osgood de ploeg uit Detroit kan bieden. Ondanks het feit dat hij het afgelopen jaar slechts elf keer in actie kon komen vanwege een liesblessure en een operatie in verband met een hernia, zagen de Red Wings toch genoeg reden om hem een jaar langer aan hen te binden.

Vanwege deze blessures van het afgelopen seizoen heeft Detroit vanaf 1 juli wel de free agent-markt afgezocht naar een vervanger voor hem. Zo hebben ze een bod uitgebracht op Tomas Vokoun, maar die trok uiteindelijk naar de Washington Capitals. Toen er geen andere geschikte kandidaten aanwezig waren, besloot de club om Osgood, na het testen van zijn fysieke gesteldheid, toch een nieuwe kans te geven.

De Red Wings weten natuurlijk maar al te goed wat ze aan de ervaren rot hebben als hij fit is. Van de zestien jaar dat de goalie in de NHL heeft gespeeld, speelde hij namelijk liefst dertien seizoenen in Detroit. In die periode won Osgood drie keer de Stanley Cup en tekende hij voor 319 overwinningen en 39 shutouts en nu krijgt hij dus de kans om deze erelijst verder uit te breiden.

—– UPDATE —-

Zojuist is bekend geworden dat Chris Osgood per direct een punt achter zijn carrière heeft gezet. De oorzaak zou zijn dat hij gezien zijn leeftijd, 38, en het blessureleed waarmee hij te maken had het afgelopen seizoen, niet meer het risico wilde lopen nog zo’n jaar te willen meemaken. Osgood sluit zijn loopbaan af met 401 overwinningen in 744 wedstrijden en is tevens slechts een van de zes goalies in de NHL-geschiedenis die naast meer dan 400 overwinningen ook nog eens drie Stanley Cups wist te winnen.

Foto: nhlallstar2008.com

 

Ook leuk om te lezen