O’s dankzij walk-off nek-aan-nek met Yanks

Door

Nate McLouthDe Baltimore Orioles wonnen gisteren met 3-2 van de Tampa Bay Rays door een walk-off hit van Nate McLouth. Een dag eerder wonnen de O’s ook al van de Rays in Camden Yards, waardoor de Rays iets terugvallen.

De New York Yankees wonnen gisteren van de Boston Red Sox in Fenway Park, waardoor de status quo in de AL East in stand blijft. Beide teams hebben een record van 80-62. De Rays hebben nu een achterstand van drie wedstrijden.

O’s
De Baltimore Orioles blijven maar winnen. Gisteren leek het op een shootout uit te draaien toen de Rays in de eerste inning scoorden door een lead-off homerun van B.J. Upton tegen Miguel Gonzalez en de Orioles meteen antwoordden door twee punten op het bord te zetten tegen Alex Cobb dankzij RBI singles van Matt Wieters en Wilson Betemit.

Daarna stagneerde de offense echter. Ben Francisco had een RBI double in de derde inning, waardoor de stand op 2-2 kwam en vervolgens duurde het tot en met de negende inning voordat er weer werd gescoord.

Tegen reliever Kyle Farnsworth kwam Manny Machado op de honken door een honkslag. Robert Andino buntte Machado vervolgens naar het tweede honk, waarna Nate McLouth Camden Yards in extase bracht door een walk-off single.

Yankees
De Yankees hadden wat goed te maken, nadat ze in de eerste wedstrijd tegen de Red Sox dinsdag verloren hadden na een walk-off.

Ook deze wedstrijd was heel close. In de vierde inning bracht Curtis Granderson de stand op 1-0 door een lead-off homerun. Alex Rodriguez sloeg vervolgens een honkslag en werd binnengeslagen door een homerun van Robinson Cano. De offense kwam allemaal tegen Aaron Cook, die in vijf innings drie punten op gaf.

In de zevende inning bracht Granderson de stand op 5-1 door een two-run homerun. De Grandyman bracht zijn homerun totaal door de twee dingers op 37 voor dit seizoen.

In de gelijkmakende slagbeurt zorgden RBI’s van Mauro Gomez en Mike Aviles voor nog wat spanning en een lead-off homerun van Jarrod Saltalamacchia in de negende inning liet de Yankees nog even schrikken. Closer Rafael Soriano wist het echter op 5-4 te houden, waardoor de Yankees gedeeld aan kop blijven.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen