Ortiz uit onvrede over contractsituatie

Door

David Ortiz heeft de contractdans alweer geopend. Het seizoen is halverwege. Tot nu presteert ‘Big Papi’ ouderwets. Niemand binnen het roster kan tippen aan zijn statistieken en prestaties en dus is het tijd om maar eens te stellen dat de 36-jarige slugger geen zin maar heeft in contractverlengingen van een jaar.

Voor een honkballer van zijn statuur is dat veel te min. De Dominicaan heeft duidelijk geen zin om, net zoals vorig jaar, aan het managementlijntje te worden gehouden. In 2011 snoerde Ortiz criticasters de mond in de Amerikaanse baseballparken. Hij was nog lang niet afgeschreven.

Ook toen wilde hij al tijdens het seizoen praten over een nieuwe overeenkomst. Die boot werd afgehouden. Na veel gemier werd arbitrage ternauwernood voorkomen en gingen de Red Sox en de DH akkoord met een verbintenis van een jaar.

,,Het was vernederend. Er is geen reden om iemand zoals ik dat aan te doen”, verklaarde hij over die onderhandelingen tegenover USA Today. ,,Het enige dat ik wilde was een tweejarig contract voor hetzelfde salaris van 12,5 miljoen dollar. Ze betalen me nu 2,025 miljoen meer en kijk eens naar mijn cijfers van 2012. Zouden ze niet beter af zijn geweest met mijn voorstel? Terwijl ze niet hebben geaarzeld om andere jongens aan te trekken. Het was gênant.”

Ortiz speelt tien seizoenen voor de Red Sox en is inmiddels onderdeel van het stokoude meubilair van Fenway Park. Het is duidelijk dat de trotse honkballer in z’n eer is aangetast en dat terwijl hij prestaties levert, naar eigen zeggen. Hij is klaar met spelletjes spelen.

,,Ze doen maar gek en bieden iedereen die voorbij komt maar een contract aan, ook al weten ze niet hoe ze gaan presteren. Maar met mij houden ze geen rekening, ook al doe ik ieder jaar mijn ding. Fuck that!”, aldus de man die woensdag zijn vierhonderdste homerun sloeg.

Hij verklaart overal voor open te staan. Dat deed hij in 2011 overigens ook. Toen kwam er zelfs een quasi-flirt met New York Yankees. General manager Ben Cherington kroop in z’n politieke schulp en gaf aan dat de Red Sox gigantisch veel respect hebben voor ‘Papi. Dat hij een leider is en een geweldig seizoen kent en dat hij hoopt dat de Dominicaan zijn carrière afsluit in Beantown. Geen woord over nieuwe onderhandelingen. Het spel is (weer) op de wagen…

Foto: Getty Images

 

 

Ook leuk om te lezen