Ortiz speelt eerste honk in World Series games in St. Louis

Door

ALCS - Detroit Tigers v Boston Red Sox - Game SixBoston Red Sox’ aangewezen slagman David Ortiz verhuist naar het eerste honk wanneer de World Series zicht verplaatst naar St. Louis. Manager John Farrell weet nog niet hoeveel wedstrijden Ortiz op deze positie gaat spelen, maar de Red Sox kunnen het niet veroorloven om Big Papi in een National League ballpark uit de line-up te laten.

0worldseries600

Ortiz speelde dit seizoen 137 wedstrijden, waarvan 129 als aangewezen slagman, zes als eerste honkman en twee als pinch-hitter. In die zes wedstrijden op het eerste honk sloeg Ortiz slechts .158/.304/.368 van het veld met één home run en drie RBI’s vergeleken met .314/.398/.565 en 28 home runs en 98 RBI’s als de aangewezen slagman.

Small Sample Size
Zes wedstrijden is uiteraard een small sample size, maar het valt op dat Ortiz als eerste honkman vaker een strikeout om zijn oren krijgt dan als de aangewezen slagman (26,1 procent om 14,3 procent). Mike Napoli bemant in Fenway Park de eerste twee wedstrijden van de World Series het eerste honk.

Ortiz slaat tot dusver in de postseason .200 met drie home run en acht binnen geslagen punten. In de ALCS tegen de Detroit Tigers kwam hij niet verder dan 2-uit-22, maar die ene klap in Game 2 maakte een hoop goed:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen