Orioles winnen wéér in extra innings

Door

Aan het sprookje van de Baltimore Orioles blijft maar geen einde komen. Tegen de Seattle Mariners hadden ze negen innings nodig om gelijk te komen en achttien innings om te winnen. In een thriller van vijf uur en 44 minuten wonnen de O’s met 4-2 van de Mariners.

In de negende inning zorgde Chris Davis met een honkslag dat de 2-0 shutout van Seattle verloren ging. Negen innings later sloeg Taylor Teagarden het winnende punt over de thuisplaat.  Door de winst staat Baltimore weer gelijk met de New York Yankees en lopen ze uit op de wild card.

Overwerken

Dat de Orioles met historie bezig zijn is wel duidelijk. Na 15 jaar hebben ze eindelijk weer een seizoen met meer winst dan verliespartijen. Daarnaast hebben ‘The Birds’ er een handje van om wedstrijden op het laatste moment te winnen en het liefst in extra innings. Met het overwerk van gisteravond hebben de Orioles al 14 keer op rij gewonnen in de extra’s. Dat is sinds 1949 niet meer gebeurd in de MLB.

Good-luck charm

Winnen kan uiteraard niet zonder een beetje geluk. Tijdens de warming-up vlogen de beruchte Seagulls van Seattle over Safeco field.  Baltimore-reliever Tommy Hunter kreeg een flinke kwak meeuwenpoep op zijn pet.

Toen Hunter in de 16e inning met een 2-2 stand op de heuvel stond was de aanslag van de zeemeeuw nog goed te zien. Uiteindelijk kreeg Hunter de ‘W’ na twee innings gooien zonder een punt tegen te krijgen.

De reliever zei na de wedstrijd dat hij eerst dacht dat het een stuk kauwgom was.,,Iedereen ging dood van het lachen. Toen ze klaar waren zeiden ze dat het wel een lucky charm moest zijn. Uiteindelijk bleek dat gelukkig ook echt zo te zijn, gezien de zege die wij boekten.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen