Orioles trekken stand weer gelijk in AL East

Door

De Baltimore Orioles zijn niet van plan om af te haken in de strijd om de titel in de AL East. Baltimore versloeg gisteren (zaterdag) de Boston Red Sox met 4-3, en omdat de New York Yankees eerder op de dag verloren van de Toronto Blue Jays, staan beide teams weer op gelijke hoogte.

In tegenstelling tot de Yankees, hebben de Orioles weinig ervaring met het spelen van dit soort belangrijke wedstrijden. De O’s laten daar echter weinig van merken. Het was dan ook passend dat uitgerekend rookie Manny Machado in de zevende inning de game-winning home run sloeg voor The Birds.

O’s beslissen duel in zevende inning

Diezelfde Machado zette de Orioles in de tweede inning met een single op voorsprong. Een one-run homer van right fielder Chris Davis bracht de score in de vierde inning op 3-0. In de vijfde inning kwamen de Red Sox terug op 3-2 door een homerun van Jarrod Saltalamacchia. Door een sacrifice fly van Cody Ross in de zesde inning trokken de ‘Sox de stand weer gelijk. Een inning later sloeg Machado de game-winning home run.

Dat de Orioles de leiding niet meer uit handen gaven was niet verrassend. De Orioles zijn 72-0 in duels waarin ze na zeven innings de leiding hebben, en wonnen dit seizoen 28 van de 37 wedstrijden die met een verschil van één run beslist werden. De ploeg uit Baltimore straalt elke wedstrijd het vertrouwen uit dat ze gaan winnen en met nog vier wedstrijden te gaan lijken ze vastberaden om ook de titel in de divisie te pakken.

First baseman Mark Reynolds beschreef de houding van de Orioles als volgt: “We’re playing with house money. We horen hier eigenlijk helemaal niet te staan. We zijn gewoon een stel kids die plezier hebben. We hebben elke avond het geloof dat we de wedstrijd gaan winnen, ongeacht de situatie en wie onze tegenstander is. Het is gewoon ontzettend leuk om hier deel van uit te maken.”

Baltimore bijna zeker van play-offs

Ook al winnen de Orioles de divisie niet, dan nog is de kans groot dat de play-offs gehaald worden. Als ze van de laatste vier wedstrijden er ten minste twee winnen, zijn ze zeker van hun eerste play-off optreden sinds ’97.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen