Orioles lijken grootste gegadigde voor Guerrero

Door

De Baltimore Orioles, die eerder deze winter al Mark Reynolds, J.J. Hardy, Derrek Lee en Kevin Gregg aantrokken, zijn nu geïnteresseerd in Vladimir Guerrero. De Orioles zouden de aangewezen slagman inmiddels een eenjarig contract hebben aangeboden met een waarde tussen de twee en vijf miljoen dollar.

Guerrero, die in 2004 AL MVP werd namens de Anaheim Angels, schijnt echter op zoek te zijn naar een contract ter waarde van 8 miljoen dollar per seizoen. Buster Olney van ESPN schrijft dat hij zo’n aanbieding van een ander team al op zak zou hebben. Hier werd door andere schrijvers sceptisch op gereageerd. Als hij immers inderdaad zo’n aanbod op zak heeft, waarom heeft hij het dan nog niet aangenomen? De kans lijkt groot dat Guerrero en de Orioles er nog uit zullen komen, omdat er weinig andere kapers op de kust zijn.

Guerrero was vorig seizoen een uitblinker bij de Texas Rangers, maar zijn contract liep af en hij werd door het aantrekken van Mike Napoli en Adrian Beltre overbodig bij de Texanen. Hij sloeg in 2010 .300 met 29 home runs en 115 RBIs. Gedurende zijn loopbaan kwam ‘Vlad’ uit voor de Montreal Expos, de Los Angeles Angels en de Texas Rangers. Hij is, sinds zijn debuut in 1996, een van de meest gevreesde slagmensen in de Major League en heeft een career average van .320 met 436 home runs en 1433 RBIs.

In Baltimore zou hij voor het team van manager Buck Showalter een grote versterking betekenen. Huidige DH Luke Scott zal bij het aantrekken van Guerrero in het linksveld gaan spelen. Felix Pie en Nolan Reimold zullen dan moeten vechten om de plek van vierde outfielder.

Foto: hdmindie.com

1 Reactie

Ook leuk om te lezen