Partijen over einde NBA-lockout: we zijn er bijna

Door

 

Het optimisme over een spoedig einde van de NBA-lockout is groeiende. ,,We zitten op een steenworp afstand van een akkoord”, zo liet een optimistische vakbondsleider Billy Hunter zelfs optekenen. En NBA-commissaris David Stern knikte bevestigend.

Na de marathon-zitting van woensdag, werd er op donderdag iets korter onderhandeld. Dat betekende echter niet dat er geen spijkers met koppen werden geslagen.

,,We zijn er bijna”, aldus Hunter. ,,Maar of het er daadwerkelijk van komt hangt af van het feit hoe graag de NBA een nieuwe deal wil.”

Vandaag (vrijdag) wordt opnieuw een D-day. Binnen 24 uur zal de wereld weten of er een principe-akkoord bereikt gaat worden, dat alsnog een compleet (82 wedstrijden) seizoen mogelijk maakt. De gesprekken van vrijdag zullen weer over de verdeling van de inkomsten gaan.

Als er dit weekeinde een deal komt, dan zal de ratificatie van de nieuwe CAO, free agency en een verkort trainingskamp een maandje in beslag gaan nemen. Met andere woorden: de competitie 2011-2012 zou dan eind november kunnen beginnen.

,,Er zijn garanties dat we het gedaan krijgen”, aldus Stern, ,,maar we gaan er vol voor.”

Foto: nbadunks.org

 

 

Ook leuk om te lezen