Op weg naar de World Series: NL West

Door

De divisies naderen hun einde en op Sport Amerika kijken we per divisie welk team, of teams, zich gaan plaatsen voor de play-offs en daar zullen strijden om een plek in de World Series.

Waar je de afgelopen dagen kon lezen over de NL East en de NL Central gaan we vandaag verder met de NL West.

De Arizona Diamondbacks pakten vrijdagavond de titel in deze divisie. Met nog vijf wedstrijd te gaan heeft de ploeg uit Arizona een voorsprong van zeven wedstrijden op de San Francisco Giants. Eerder deze weej begonnen ze in Arizona wat aan de nerveuze kant te raken na de 5-3 nederlaag dinsdag tegen de Pittsburgh Pirates, maar werd dit een dag later al weer hersteld met een 8-5 zege op dezelfde Pirates.

Uiteindelijk werden de Giants in een rechtstreeks duel 3-1 aan de kant gezet, waardoor voor de eerste keer sinds 2007 de divisie titel naar de Diamondbacks ging. Voor een team dat vorig jaar nog een record van 65-97 had (nu is dat 91-66), is dat knap te noemen.

De Giants maken een moeizaam seizoen door met veel blessures en een haperende aanvalsmachine. Carlos Beltran werd dan ook voor het sluiten van de transfermarkt aangetrokken van de New York Mets.

De World Series kampioen van vorig seizoen lijkt eindelijk de vorm gevonden te hebben en wisten van de laatste elf wedstrijden er acht in winst om te zetten.

Naast de zege van de Diamondbacks bleken ook de Los Angeles Dodgers in die serie twee keer te sterk te zijn, onder meer door dinsdag met 2-1 te winnen, waar wederom een opvallende rol voor Nederlander Kenley Jansen (0.2 IP, 2 SO) viel te noteren.

De achterstand van de Gianst op de Atlanta Braves in de strijd om de Wild Card bedraagt 5 overwinningen, met nog 5 wedstrijden te gaan. ,,We hebben nog steeds een kans, dus we blijven er voor gaan,” erkende Giants-manager Bruce Bochy na de nederlaag tegen de Diamondbacks.

Het resterende programma is echter zwaarder dan die van de St. Louis Cardinals, de nummer twee in strijd om de Wild Card, maar niet onmogelijk. Er volgen nog twee wedstrijden tegen de Diamondbacks en tenslotte drie wedstrijden in eigen huis tegen de Colorado Rockies.

Foto: washingtonnews.com

Ook leuk om te lezen