Op weg naar de World Series: NL East

Door

De divisies naderen hun einde en op Sport Amerika kijken we per divisie welk team, of teams, zich gaan plaatsen voor de play-offs en daar zullen strijden om een plek in de World Series.
Vandaag: NL East.

Weer een seizoen voorbij in de National League East, weer een seizoen waarin de Philadelphia Phillies domineren. Voor de vijfde keer op rij wist de ploeg van manager Charlie Manuel de divisie op zijn naam te schrijven.

Een titel die eigenlijk schriftelijk afgedaan had kunnen worden, want alle kenners waren er tijdens Spring Training over eens: De Phillies zijn dé te kloppen ploeg. Deze stempel hadden de Phillies te danken nadat ze de Yankees aftroefden in de strijd om pitcher Cliff Lee. Nu hadden de Phillies vier geweldige starters in de rotatie. Cliff Lee, Roy Halladay, Roy Oswalt en Cole Hamels.

Halladay, Lee en Hamels haalden hun niveau, maar de 23-jarige Vance Worley viel met name op bij de Phillies. De jonge werper heeft een 11-2 record in de twintig wedstrijden die hij heeft gestart.

De Atlanta Braves volgen met een grote achterstand op de tweede plaats, maar konden lang meekomen met de Phillies. Nederlander Jair Jurrjens verkeerde in grote vorm, schopte het zelfs tot de All Star Game, en het duo Venters/Kimbrel heersten in de achtste en negende inning. Kimbrel gaat met 45 saves aan de leiding in de National League.

De laatste weken stokte de motor van de Braves. Jurrjens raakte geblesseerd aan zijn knie en zal waarschijnlijk de resterende wedstrijden in het seizoen niet meer in actie komen. Van de laatste tien wedstrijden gingen er zeven verloren en de Braves zagen de St. Louis Cardinals dichterbij komen in de Wild Card Race.

De 4-0 overwinning op de Florida Marlins kwam dan ook goed van pas, de voorsprong op de Cardinals bedraagt nu 2,5 wedstrijden.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen