Op weg naar de World Series: AL West

Door

De divisies naderen hun einde en op Sport Amerika kijken we per divisie welk team, of teams, zich gaan plaatsen voor de play-offs en daar zullen strijden om een plek in de World Series.

Voor het tweede jaar op rij wisten de Texas Rangers beslag te leggen op de titel in de AL West. Nadat de Rangers zondag met 5-3 de Seattle Mariners hadden verslagen, kwam een uur later het bevrijdende nieuws dat de Los Angeles Angels, de enige overgebleven concurrent, had verloren van de Oakland Athletics.

De ploeg van manager Ron Washington liet het gehele seizoen al zien dat zij beschikken over een gevaarlijke slagploeg met mannen als Adrian Beltre, Josh Hamilton, Michael Young, Ian Kinsler en Mike Napoli. Alleen de Red Sox en de Yankees scoren meer runs in de Major League dan de Rangers.

De Angels grepen overal naast. Waar ze tot het einde meestreden om de titel in de AL West, zagen ze deze week de kans op de Wild Card ook aan hun neus voorbij gaan. De Angels leek te van de verliespartijen van de Red Sox en de Rays, maar verspeelde die kans zelf door achtereenvolgens van de A’s en de Rangers te verliezen.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen