Op weg naar de World Series: AL East

Door

De divisies naderen hun einde en op Sport Amerika kijken we per divisie welk team, of teams, zich gaan plaatsen voor de play-offs en daar zullen strijden om een plek in de World Series. Waar je de voorbije dagen alles kon lezen over de National League, beginnen we vandaag met de American League, te starten met de AL East.

Het zag er lang in het seizoen naar uit dat de New York Yankees en de Boston Red Sox gingen uitmaken wie deze divisie op zijn naam mocht schrijven. Dat veranderde vanaf 3 september. De Red Sox raakten de weg kwijt en konden geen wedstrijd meer winnen en zagen de achterstand met de Yankees oplopen en de voorsprong op de Tampa Bay Rays slinken.

De Rays pakten afgelopen week zelfs drie van de vier wedstrijden in Fenway Park en staan slechts nog op 1,5 wedstrijd achterstand in de Wild Card Race.

De Yankees pakten daarom uiteindelijk vrij eenvoudig de AL East. De Red Sox en de Rays strijden om de Wild Card met een licht voordeel voor de mannen van manager Terry Francona, al zeg dat niet zoveel gezien de huidige vorm van de Bostonians.

Het programma ziet er wel wat gunstiger uit dan voor de Rays. De Red Sox spelen nog drie keer tegen de Orioles en twee keer tegen de Yankees, waarvan allebei de wedstrijden vandaag afgewerkt zullen worden.

De Rays spelen nog drie keer tegen de Yankees en een keer tegen de Toronto Blue Jays.

Foto: nydailynews.com

1 Reactie

Ook leuk om te lezen