Ook voor LBJ is Rose de MVP

Door

Derrick Rose lijkt zich te kunnen opmaken voor z’n eerste MVP-titel. Zelfs LeBron James lijkt zich erbij te hebben neergelegd dat de point guard van de Chicago Bulls dit (reguliere) seizoen de beste speler is.

Voor de wedstrijd met de Washington Wizards werd James gevraagd wie er in zijn ogen het meeste recht had op de titel MVP.

,,Ik denk Derrick Rose,” antwoordde James. ,,Wat hij heeft betekend voor dat team, met alle blessures die ze hebben gehad en hun eerste plaats in de Eastern Conference – zij spelen erg goed basketball.”

,,Statistisch gezien is dit misschien wel mijn beste jaar ooit,”vervolgde James. ,,We zullen wel zien, het is aan de media. Derrick Rose heeft in ieder geval een boel exposure en media-attentie gehad, vanwege zijn spel. En hij speelt ongelooflijk basketball.”

Rose zelf was even met stomheid geslagen toen hij in Minneapolis met de woorden van James werd gefronteerd.

,,Yeah… Daar ben ik even sprakeloos van,” reageerde Rose. ,,Het betekent veel, vooral als het komt van een speler als hij, iemand die de titel net twee jaar achtereen heeft gewonnen en het ieder jaar zou kunnen winnen.”

Maar Rose zou Rose niet zijn als hij het onderwerp niet meteen veranderde.

,,Mijn focus ligt momenteel op het winnen van wedstrijden. Vooral de nederlaag van maandagavond tegen Philadelphia ligt me nog zwaar op de maag.”

Op woensdagavond tegen de Minnesota Timberwolves kon Rose de slechte smaak van die nederlaag wegspoelen, door de 54ste overwinning van het seizoen bij te schrijven.

De Chicago Bulls, zonder de geblesseerde Joakim Noah (enkel), hadden weinig te duchten van de Wolves (108-91). Rose zelf zorgde voor 23 punten en tien assists, Carlos Boozer was goed voor 24 punten en veertien rebounds.

De Bulls hebben nu een voorsprong van 2.5 punten op zowel de Boston Celtics als de Miami Heat in de Eastern Conference.

Foto: a.espncdn.com

Ook leuk om te lezen