Ook Obama klaar met replacement refs

Door

President Obama heeft zijn buik ook vol van de replacement refs in de NFL. De Amerikaanse leider noemde de vervangende scheidsrechters, na de enorme commotie om de laatste gemiste call bij de Seattle Seahawks en Green Bay Packers, verschrikkelijk en stelde dat het tijd is dat de normale arbiters weer de leiding op het veld overnemen. “Ik zeg het al maanden, we moeten onze refs terugkrijgen. Fans van de NFL hopen dat er snel een einde komt aan de lockout.”

Obama had de wedstrijd maandag tussen de Hawks en de Packs bekeken en stelde volgens een woordvoerder van het Witte Huis na afloop dat die call voor een ‘echt probleem’ had gezorgd. “Dit was volgens hem precies de reden waarom er snel een deal moet komen tussen de NFL en de refs, zodat we ons weer ‘op het spel waar we van houden’ kunnen richten in plaats van of een wedstrijd is gewonnen of verloren door een slechte call”, aldus woordvoerder Jay Carney.

De president liet in een telefonisch interview met The Des Moines Register weten de replacement refs echter niet de schuld geven van de situatie. “Ze zijn in een lastige positie geplaatst. Maar het is een feit dat het spel snel en moeilijk te controleren is. En het is voor mij onbegrijpelijk dat een league zo succesvol als de NFL niet de beste refs op het veld wil hebben staan.”

Het is niet de eerste keer dat Obama zich uitlaat over gebeurtenissen in de sportwereld. Zo liet hij zich tijdens de Olympische Spelen duidelijk horen in de discussie over de vraag of het huidige Team USA beter was dan het Dream Team uit 1992. Ook spreekt hij met regelmaat over zijn geliefde Chicago Bulls en vult hij voorafgaand aan March Madness altijd een bracket waarin hij de voorspelling en van het toernooi zet.

 

Ook leuk om te lezen