Onzekerheid omtrent Kobe Bryant, mogelijk einde seizoen

Door

kobe Bryant injury

Fans van de Los Angeles Lakers verkeren in grote onzekerheid omtrent hun sterspeler Kobe Bryant. In de wedstrijd tegen New Orleans Pelicans blesseerde Bryant zicht tijdens een dunk aan zijn rechterschouder. Volgens Lakers-clubarts Steve Lombardo heeft Bryant een spierscheuring in zijn rechterschouder opgelopen.

Mogelijke operatie
Aanstaande maandag zullen Lombardo, Bryant en mogelijk andere Lakers-prominenten om tafel gaan welke opties er mogelijk zijn tot herstel. De kans is groot dat de 36-jarige shooting guard onder het mes moet. Dit zou betekenen dat het seizoen er voor Bryant erop zit, en zich kan focussen op volgend seizoen.

bryant
Maandag zal duidelijk worden of Bryant opnieuw onder het mes zal gaan

Geen pensioen voor Bryant
Met de huidige blessure van Bryant houdt de basketbalwereld haar adem in. Zal de vijfvoudig NBA-kampioen zijn schoenen aan de wilgen hangen? Nee luidt het antwoord. Mensen hoeven niet bang te zijn dat Bryant zal stoppen.

Volgens Amerikaanse media zijn er nog voldoende motivaties waarom Bryant ook volgend seizoen zal doorgaan met spelen.

-Het contract van Bryant loopt nog door tot de zomer van 2016, en hij kan komend seizoen nog 25 miljoen dollar verdienen. Waarom zou hij dat laten liggen?

-Er ligt een nieuwe uitdaging voor Bryant klaar. Vorig seizoen kwam hij terug van een achillespees blessure, en zo bewees hij dit seizoen nog altijd het scoren niet te zijn verleerd.

-Deze zomer willen de Lakers toeslaan op de free-agent markt. Er gaan zelfs al geruchten dat de Lakers nu al enkele potentiële free-agents proberen te polsen om voor hun te spelen.

-Mocht de Lakers zich deze zomer versterken, dan zal Bryant nog één ultieme poging kunnen wagen om zijn zesde titel binnen te halen. Of in ieder geval een poging wagen om op een waardige manier afscheid  te nemen van de NBA

Onzekerheid
Bij de Los Angeles Lakers gaat het al twee jaar niet meer zoals gehoopt, en heeft men voortdurend te maken met tegenslagen. Met een nieuwe blessure van Bryant ziet de toekomst er allerminst rooskleurig uit.

Uiteraard kunnen de Lakers dankzij hun (waarschijnlijk) lage klassering weer een hoge draft keuze binnenhalen, maar er zijn vooral zorgen omtrent Kobe Bryant.

kobe
Krijgt Bryant de mogelijkheid om nog één titel te winnen?

Vragen
Hoe zal zijn herstel verlopen? Kan Bryant nog wel terugkeren op het allerhoogste niveau? Gaan de Lakers zich aankomende zomer daadwerkelijk (goed) versterken? Het zijn enkele vragen wie op dit moment spelen bij LA Lakers-fans.

Hoe de toekomst er gaat uitzien voor Bryant zal in de komende dagen/weken duidelijk worden. Eerst staat er maandag een gesprek tussen Steve Lombardo en Bryant op het programma. Hierin zal Bryant een keuze moeten maken tussen wel of geen operatie.

Mogelijk heeft Bryant zelfs geen keuze als hij zijn NBA-carriére wil redden, en lijkt een operatie noodzakelijk.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen