Ontknoping MLB-seizoen

Door

image

De ontknoping in het MLB-seizoen nadert, want op 6 en 7 oktober begint het postseason met de Wild Card Game in de National- en de American League. De New York Mets vierden afgelopen zaterdag de eerste National League East titel sinds 2006, terwijl de Chicago Cubs zich verzekerden van een plek in de play-offs.

National League

Naamloos

De Los Angeles Dodgers kunnen de titel bijna niet meer ontgaan met nog zeven wedstrijden op het programma. De aartsrivaal uit San Francisco heeft een achterstand van zes wedstrijden. Alles wijst dan ook op een confrontatie tussen de Dodgers en de New York Mets in de National League Division Series. De Mets hebben op dit moment het thuisvoordeel met een anderhalve wedstrijd voorsprong op de club uit LA.

Naamloos

In deze divisie zijn de kaarten bijna geschud. De St. Louis Cardinals staan al het gehele seizoen bovenaan, al is de voorsprong op de Pittsburgh Pirates geslonken tot drie wedstrijden. The Buccos hebben zich voor het derde jaar op rij verzekerd van een Wild Card en gaan, als de Cardinals niet instorten, samen met de Chicago Cubs strijden om in de National League Division Series uit te mogen komen tegen de Cardinals.

Naamloos

De New York Mets, in 2008 voor het laatst in de play-offs, zijn niet meer in te halen door de Washington Nationals en wonnen voor het eerst sinds 2006 de divisietitel. Ondanks de wereldprestaties van Bryce Harper zijn de Nats genoodzaakt om de play-offs vanaf de zijlijn te volgen. Verrassend, aangezien de ploeg uit Washington voorafgaande aan het seizoen werd uitgeroepen tot dΓ© World Series-favoriet.

* NL Wild Card Game (7 oktober, 02:00 uur): Pittsburgh Pirates vs. Chicago Cubs
* NLDS (9 oktober) New York Mets vs. Los Angeles Dodgers
* NLDS (9 oktober) St. Louis Cardinals vs. Pirates/Cubs

American League

Naamloos

De Texas Rangers kunnen de titel in de AL West al ruiken. De Houston Astros stonden lang aan kop in de divisie, maar zijn als een kaartenhuis in elkaar gezakt. De Astros moeten nu alle zeilen bijzetten om de Los Angeles Angels van het lijf te houden, maar ook de Halos hebben nog een kleine kans op de divisietitel. De laatste vier wedstrijden van het seizoen zijn in en tegen de Texas Rangers.

Naamloos

De Kansas City Royals steken in deze divisie met kop en schouders boven de rest uit en wonnen voor het eerst sinds 1985 de AL Central. De Minnesota Twins maken nog een kans (5.1 procent volgens ESPN) op de tweede Wild Card, maar moeten dan wel de Astros en de Angels inhalen. De Cleveland Indians zijn nog niet uitgeschakeld voor de play-offs, echter is de kans miniem (slechts 0.1 procent).

Naamloos

De Toronto Blue Jays zijn dΓ© trotse koploper en hebben een voorsprong van vier wedstrijden op de New York Yankees met nog zeven wedstrijden te gaan. De divisietitel ligt dus voor het grijpen. De Yankees lijken op weg naar de AL Wild Card Game met een voorsprong van 4.5 wedstrijden op de Astros. De Baltimore Orioles en de Boston Red Sox zijn officieel nog in de race voor de Wild Card, al is het hopen op een wonder.

* AL Wild Card Game (6 oktober, 02:00 uur) New York Yankees vs. Astros/Angels/Twins/Indians
* ALDS Game 1 (8 oktober) Kansas City Royals vs. Texas Rangers
* ALDS Game 1 (8 oktober) Toronto Blue Jays vs. Yankees/Angels/Twins/Indians

Foto: Twitter / statistieken tot en met 28 september 2015

1 Reactie
 1. Wouter van Willigen 5 jaar ago

  OP 19 januari posten jullie deze odds:

  De Betting-Agencies zaten er flink naast πŸ™‚

  De volledige lijst
  Washington Nationals – 6/1
  Los Angeles Dodgers – 8/1
  Boston Red Sox – 12/1
  Los Angeles Angels – 12/1
  St. Louis Cardinals – 12/1
  Chicago Cubs – 12/1
  Detroit Tigers – 14/1
  Seattle Mariners – 16/1
  San Francisco Giants – 18/1
  Toronto Blue Jays – 18/1
  Baltimore Orioles – 20/1
  Chicago White Sox – 20/1
  Kansas City Royals – 25/1
  New York Yankees – 25/1
  San Diego Padres – 25/1
  Cleveland Indians – 28/1
  Atlanta Braves – 33/1
  Miami Marlins – 33/1
  New York Mets – 33/1
  Pittsburgh Pirates – 33/1
  Oakland Athletics – 40/1
  Texas Rangers – 40/1
  Cincinnati Reds – 50/1
  Milwaukee Brewers – 50/1
  Houston Astros – 66/1
  Tampa Bay Rays – 66/1
  Arizona Diamondbacks – 100/1
  Colorado Rockies – 100/1
  Minnesota Twins – 100/1
  Philadelphia Phillies – 100/1

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen