Ontketende Wade schiet Heat naar Conference Finals

Door

 

Heat at Pacers 105-93

Sinds Dwayne Wade in één team speelt met LeBron James is de vraag wie de echte leider is van Miami Heat. Deskundigen en critici vinden dat D-Wade teveel van zichzelf opoffert om King James te laten schitteren. In game 6 was die ‘oude’ Wade er weer en leidde hij de Heatles voor de tweede opeenvolgende keer naar de Eastern Conference Finals.

Heel even in deze series leken de Pacers de overhand te hebben. Miami wist duidelijk niet hoe zij het gemis van hun enige grote man Chris Bosh moesten opvangen. Het antwoord werd vanaf de vierde pot gevonden in nog meer Big Two. James en Wade gingen agressiever naar de ring en dat gebeurde ook vannacht. Samen waren zij in Indiana goed voor 69 punten. Vooral Wade was ontketend. Hij scoorde 41 punten, schoot 17 op 25 en pakte ook nog eens 10 rebounds.

Opnieuw werd het verschil gemaakt in het derde kwart. Juist de periode van een wedstrijd waarin Miami zelf tweemaal tekort kwam. Maar nu voor de derde keer op rij zette Miami hier de beslissende tussenspurt in. Met een 13-3 run ging Miami de laatste 12 minuten basketball in met een 79-69 tussenstand. De ploeg van Frank Vogel verkleinde het gat nog wel, maar kon nimmer meer bijkomen.

Indiana leverde opnieuw een puike teamprestatie. De vijfstarters zaten allemaal in de dubbele cijfers, waarvan David West met 24 de meest productieve was. Aan het einde van de rit beschikte Miami in deze intense serie over simpelweg meer individuele klasse.

Hieronder de samenvatting van game 6:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen