Ongeloof om dood Halman

Door

Gregory Anthony Halman kwam vanochtend in Rotterdam bij een steekpartij om het leven. Sport Amerika bracht dit nieuws vanmorgen naar buiten en de familie van de outfielder van de Seattle Mariners heeft het vreselijke nieuws bevestigd.

De Nederlandse honkbalwereld reageert op verschillende social media vol ongeloof. Het feit dat Jason Halman, de broer van Greg, ook nog werd aangehouden door de politie in verband met de steekpartij, zorgt voor een hoop extra verwarring.

Men kan niet geloven dat zijn broer, met wie hij ontzettend close was, in staat zou zijn tot zo’n gruwelijke daad. Laten wij dan ook hopen, totdat er meer nieuws komt, dat dit niet het geval is.

Ook zelf kan ik er nog weinig zinnigs over zeggen. Ik kan niet geloven dat een jonge man van mijn leeftijd, met een grote kans op het bereiken van een vaste plek op een Major League roster, er niet meer is.

Hij was een voorbeeld voor jonge Nederlandse honkballers, aan wie hij onlangs nog verschillende clinics gaf tijdens de European Big League Tour.

Met dit tragische nieuws komt Halman in een rijtje met Major League honkballers die op verschrikkelijke wijze veel te vroeg om het leven kwamen: Roberto Clemente, Thurman Munson, Darryl Kyle, Ken Caminiti, Cory Lidle en Nick Adenhart.

Langs deze weg wil ik mijn medeleven betuigen aan de familie en nabestaanden. Ik wens hen heel veel sterkte met het verwerken van dit gruwelijke verlies.

Foto: allbasescovered.com

Ook leuk om te lezen