Onenigheid in Cubs dug-out

Door

In de wedstrijd tussen de Chicago Cubs en de Milwaukee Brewers op woensdagavond ontstond er een ruzie in de dug-out van de Cubs. Carlos Silva (foto), een van de starters van de Chicago Cubs, sprak zijn teamgenoten aan op de veldfouten, die zij in de inning ervoor gemaakt hadden.

De infielders, onder leiding van derde honkman Aramis Ramirez, pikten dit niet en zo ontstond er een klein opstootje.

Rookie-Manager Mike Quade probeert het positieve uit deze situatie te halen: ,,Dit zijn zaken die je liever niet zien binnen je team. Je hebt liever dat alles soepeltjes verloopt, maar als er iets gebeurt heb ik liever dat dit gebeurt dan dat ze helemaal niets zeggen.”

Hij heeft aangekondigd er met zijn team over te zullen spreken in de komende dagen en hoopt dat zij hierdoor dichter naar elkaar toe zullen groeien.

Het incident ontstond na een hele slechte eerste inning van de Cubs waarin de Brewers vier punten scoorden op twee veldfouten en twee home runs. Ramirez maakte een van die fouten, hij liet een pop-up uit zijn handen vallen, en kreeg de wind van voren.

Het was niet voor het eerst dit seizoen dat de defense van de Cubs er slecht uit zag. In vier wedstrijden hebben de Cubs inmiddels al veertien (!) veldfouten gemaakt. Quade hoopt dat hij zijn team na de team meeting verdedigend beter zal presteren.

Volgens mensen rondom de Cubs (en Carlos Silva) komen de fouten vooral voort uit laksheid bij de spelers. De meeting moet ervoor zorgen dat de instelling van de Cubs verbetert.

Vorig seizoen was er al een soortgelijke aanvaring in de dug-out van de Cubs. Toen waren het Derrek Lee en Carlos Zambrano, die na een slechte inning elkaar in de haren vlogen.

Foto: chicagonow.com

Ook leuk om te lezen