Ole Miss stunt tegen Alabama, Bulldogs blijven ongeslagen

Door

Alabama v Mississippi

Dankzij een hele sterke tweede helft zorgde #11 Ole Miss voor een verrassing door #3 Alabama te verslaan. In Oxford won de thuisploeg in de laatste minuten met 23-17 van de Crimson Tide. Ole Miss verbrak daarmee een 10-game losing streak tegen Alabama.

Lang leek het erop dat Alabama, gezien als de grote favoriet voor de titel, ook deze wedstrijd zou gaan winnen. Vlak voor rust werd nog een belangrijke touchdown gescoord na een fumble van Ole Miss. In de tweede helft oogden de Rebels echter vele malen frisser dan Alabama. De Rebels, aangespoord door het thuispubliek, stegen boven zichzelf uit en begonnen aan een bijzondere comeback.

Alabama’s aanval loopt vast

De veel geprezen Amari Cooper, wide receiver van de Crimson Tide, kon niet veel klaarspelen tegen Ole Miss. Hoewel hij wel de meeste ballen kreeg toegeworpen, bleef de bijdrage van Cooper steken op 91 yards, zonder een score. De aanval van de Crimson Tide, die juist op stoom leek te komen de laatste weken, stokte tegen de Rebels. Alabama kwam op het scorebord via een naked bootleg touchdown van quarterback Blake Sims, een twijfelachtige fumble return door Cyrus Jones en een fieldgoal van Adam Griffith. Diezelfde Griffith miste overigens twee kostbare fieldgoals.

Wallace maakt zich onsterfelijk

Uitblinker aan de kant van Ole Miss was senior quarterback Bo Wallace, die zich dankzij de overwinning op Bama nu al onsterfelijk heeft gemaakt bij zijn fans. Wallace gooide 251 yards en drie touchdowns tegen wat tot voor kort één van de betere defensies van de FBS was. De verdediging van de Crimson Tide werd echter bij vlagen aan flarden gescheurd door de aanval van Ole Miss.

Ook de uiteindelijke gamewinner kwam van de hand van Wallace en is van grote klasse.

Mississippi State dankzij Prescott langs Texas A&M

Net zoals tegen LSU, domineerde #12 Mississippi State ook tegen de #6 Texas A&M Aggies. Drie kwarten lang waren de Bulldogs op alle fronten beter en wonnen dan ook verdiend: 48-31.

Wij noemden het de Game of the Week, en dat was achteraf gezien ook volledig terecht. Twee nog ongeslagen teams uit de SEC, met twee Heisman-kandidaten als quarterbacks, het leverde een uitstekende wedstrijd op. De Mississippi State Bulldogs hadden duidelijk goed gekeken naar hoe lastig Arkansas het Texas A&M vorige week had gemaakt, en scoorden vooral over de grond. Na een vroege achterstand, namen de Bulldogs de leiding in de wedstrijd en renden Texas A&M letterlijk voorbij.

Prescott versus Hill

De twee quarterbacks hebben dit seizoen de aandacht op zich gevestigd en zijn allebei nog vertegenwoordigd in onze Heisman Watch. Prescott bewees deze wedstrijd wel al verder te zijn dan Hill en maakte ook minder fouten dan de spelverdeler van de Aggies. De back-to-back interceptions die Kenny Hill gooide in de eerste helft waren een teken dat hij niet zo goed in zijn vel zat als tegen de Arkansas Razorbacks.

Desondanks leverden beide quarterbacks een prestatie van formaat. Kenny Hill, die zijn eerste verlies als Aggie nu mee heeft moeten maken, gooide 37-62 voor 365 yards en leverde vier touchdowns, maar deed daar ook nog eens drie interceptions bij. Aan de andere zijde gooide Dak Prescott beduidend minder, 19-25, 259 yards en twee touchdowns, maar rushte daarnaast nog voor 77 yards en drie touchdowns.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Dennis 5 jaar ago

    Kenny Hill werd wel in de steek gelaten door zijn receivers de ene drop naar de andere al was de td catch van Speedy Noil briljant. Btw wat een held is die commentator op Eurosport 2!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen