Oklahoma verrast Alabama in Sugar Bowl

Door

Allstate Sugar Bowl - Oklahoma v AlabamaDe Sugar Bowl tussen Alabama en Oklahoma was een wedstrijd tussen twee van de sterkste verdedigingen van het land. Opvallend genoeg waren het echter de quarterbacks die het voor het zeggen hadden. Alabama was de grote favoriet, maar kon die rol niet waarmaken dankzij uitstekend spel van Oklahoma en fouten van Alabama quarterback AJ McCarron. Uiteindelijk was Oklahoma met 45-31 Alabama de baas.

Voor Alabama is er eigenlijk maar één prijs die echt van belang is, en dat is het nationale kampioenschap. Dankzij het verlies in de laatste seconde van het reguliere seizoen tegen Auburn moest de Crimson Tide het dit jaar echter met de Sugar Bowl doen. Ondanks deze teleurstelling kwam Alabama gemotiveerd het veld op. Iets dat altijd maar de vraag is bij teams die hun hoofddoel gemist hebben.

Over de motivatie van Oklahoma bestond geen twijfel, daar zou coach Bob Stoops wel voor zorgen. Big Game Bob heeft enige tijd geleden al eens gezegd dat de SEC, de conference van onder andere Alabama die de hoogst aangeschreven conference in het college football is, overgewaardeerd is. Stoops wilde deze woorden maar wat graag kracht bijzetten.

Alabama had al vijf jaar geen twee wedstrijden op rij verloren, een serie waar onverbiddelijk een einde aan kwam. Oklahoma liet uitstekend spel zien en Alabama bleek niet in staat om een hele wedstrijd de scoringsdrift van de Sooners te volgen. Oklahoma quarterback Trevor Knight was goed voor maar liefst 348 yards en vier touchdowns. Stuk voor stuk pareltjes.

2014-01-0217_55_26

2014-01-0219_00_11

2014-01-0220_43_13

Alabama quarterback AJ McCarron had met 387 passing yards en 2 touchdowns ook een indrukwekkende wedstrijd, maar het waren niet de gelukte passes die de uitslag bepaalden. Het waren de twee intercepties en een fumble van McCarron die Oklahoma de winst bezorgden. McCarron gaf na afloop ruiterlijk toe dat hij de schuldige was voor het tweede verlies op rij van Alabama. De laatste keer dat Alabama een tweede verliespartij op rij te verwerken had was overigens ook in de Sugar Bowl.

De fouten van AJ McCarron op een rij:

2014-01-0217_52_56

2014-01-0219_11_02

2014-01-0221_23_11

Overigens had de legendarische coach Lou Holtz, tegenwoordig analist bij ESPN, samen met zijn ESPN collega’s nog even de schrik van zijn leven toen de Oklahoma spelers en masse het ESPN podium beklommen om hun overwinning te vieren. Het podium was duidelijk niet gebouwd op zoveel gewicht.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen