Oklahoma State komt tekort tegen Kansas en Embiid

Door

Oklahoma State v Kansas

Het was een drukke zaterdagavond in het College Basketball maar de absolute topper was de wedstrijd tussen Kansas [15] en Oklahoma State [9]. Ook de ogen van de NBA-scouts waren op deze wedstrijd gericht en vooral Joel Embiid maakte van deze gelegenheid gebruik om zichzelf wederom in de spotlight te spelen. Het Afrikaanse fenomeen had een indrukwekkende statline van dertien punten, elf rebounds en acht blocks en maakte het verschil in een wedstrijd die de Jayhawks nipt wonnen van de Cowboys met 80-78.

Terwijl Embiid veel indruk maakte was een andere Jayhawk, Andrew Wiggins, nagenoeg onzichtbaar: de freshman ging 1-uit-5 en had twee rebounds, één assist en één block. Met andere woorden, men vergat soms dat de freshman überhaupt mee deed in deze belangrijke Big-12 clash:

 

Ook Marcus Smart van de Oklahoma State Cowboys liet zich niet van zijn beste kant zien. Smart had weliswaar zestien punten, maar was slechts 3-uit-14 waarvan 0-uit-6 vanachter de driepuntslijn. Bankzitter Phil Forte III was degene die aan de kant van de Cowboys er voor zorgde dat Oklahoma State in de tweede helft terug kon komen: hij schoot maar liefst zeven van zijn tien driepuntspogingen binnen en eindigde met 23 punten.

Uiteindelijk was het Kansas dat haar voorsprong intact hield en dat door de overwinning ongeslagen blijft in de Big-12 met een 4-0 record. Oklahoma State (3-2) staat gedeeld derde met Oklahoma en Texas. Zowel Oklahoma [25] als Texas boekten gisteren indrukwekkende overwinning: de Sooners versloegen Baylor [12] (66-64) terwijl Texas van Iowa State [8] (86-76) won.

Michigan boekt zeldzame overwinning op Wisconsin

Sinds 1999 had Michigan niet meer weten te winnen in het Kohl Center van Wisconsin [3]. Gisteren kwam er echter een einde aan deze reeks en wist Michigan een indrukwekkende 77-70 overwinning te boeken op de Wisconsin Badgers.

De Badgers, normaal gesproken bekend om hun defense, hadden geen antwoord op de offense van Michigan die met een schotpercentage van 54% zou eindigen. Vooral Nic Stauskas (7-uit-17 voor 23 punten) en Caris LeVert (7-uit-15 voor 20 punten) waren belangrijk voor de Wolverines. Voor Wisconsin was het alweer de vierde wedstrijd op rij dat de tegenstander meer dan 70 punten scoorde en net als tegen Indiana (waar met 75-72 werd verloren) kwamen de Badgers nu wederom tekort.

Michigan blijft door de overwinning ongeslagen in de sterke Big Ten evenals aartstrivaal Michigan State. Mochten beide teams winnen van respectievelijk Iowa en Indiana dan zouden ze elkaar op 25 januari als ongeslagen teams tegenkomen in East Lansing. Wisconsin zakt na het tweede verlies op rij naar de vierde plek in de Big Ten en neemt het in de volgende wedstrijd op tegen Minnesota dat samen met de Badgers gedeeld vierde staat.

Onder Bo Ryan had Wisconsin in eigen huis nog geen enkele keer verloren van Michigan
Onder Bo Ryan had Wisconsin in eigen huis nog geen enkele keer verloren van Michigan

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen