OKC wint titanenstrijd westen, Memphis wint van Miami

Door

Oklahoma City Thunder v Atlanta Hawks

De Oklahoma City Thunder hebben woensdag een gevoelige tik uitgedeeld aan een van hun concurrenten in de Western Conference. Op bezoek bij de de Los Angeles Clippers lieten Russell Westbrook en Kevin Durant zien dat zij misschien wel het enige team in de NBA zijn dat zich ook atletisch met Lob City kan meten. Durant begon weer een nieuwe 25+ punten streak door 27 punten bij elkaar te schieten. Al gingen ze niet raak, dan was daar altijd nog Westbrook.

Westbrook keerde terug in de basisformatie en was direct goed voor dertig punten, elf rebounds en zes assists. Ook Serge Ibaka leverde met vijftien punten een flinke bijdrage aan de overwinning. Kendrick Perkins leverde zoals altijd vooral een bijdrage aan de trash talk.

Voor de Clippers waren het ook de gebruikelijke namen die de scorelast op zich namen. Blake Griffin liet dertig punten noteren en Chris Paul zette er 25 op het scorebord. Ook DeAndre Jordan deed van zich spreken, al was dat vooral door deze keiharde dunk op/over/door Ibaka.

deandre

Tip-Off
De strijd om de negende plaats te vermijden neemt toe in de Western Conference. Zowel de Phoenix Suns als de Memphis Grizzlies wonnen woensdag hun partijen en daarmee lijkt er voor het eerst een team met meer dan vijftig overwinningen de play-offs te gaan missen.

Vooral de zege van de Grizzlies was indrukwekkend. Waar de Suns hoopten dat regerend kampioen Miami Heat hen wel even zou helpen, liep dat net iets anders. Ondanks 37 punten van LeBron James wonnen de Grizzlies namelijk in eigen huis van de Heat, waardoor Miami de eerste plaats in de Eastern Conference weer moesten afstaan aan de Indiana Pacers. Mike Conley werd topscorer voor de het winnende team met 26 punten, maar het waren vooral de ook de inspanningen van de grote mannen van de Grizzlies die hen de overwinning brachten. Zowel Marc Gasol (twintig punten en veertien rebounds) als Zach Randolph (25 punten, elf rebounds) waren goed voor flink double-doubles. En dan deed Gasol ook nog eens dingen als dit.

marc

Three Point Play

* De New York Knicks kunnen een plaatsje in die play-offs hoogstwaarschijnlijk vergeten. De Atlanta Hawks wonnen woensdag van de Boston Celtics en nemen daarmee de achtste plaats steviger in handen. Jeff Teague werd met negentien punten topscorer voor de winnaars.

* In de strijd om play-offsplaatsing in het oosten hebben de Charlotte Bobcats woensdag een gevoelige tik uitgedeeld aan de Washington Wizards. De Bobcats kwamen in een onderlinge strijd als beste uit de bus en pakten daarmee de tie-breaker. Als beide teams nu met hetzelfde record eindigen, krijgen de Bobcats de hogere seed toegewezen in de play-offs.

* De Indiana Pacers hebben weer eens gewonnen, al ging het niet van harte. Op bezoek bij de Milwaukee Bucks werd het slechtste team van de NBA maar nipt opzij gezet. Zonder de rustende starters was het Luis Scola die de kar trok voor de Pacers. De Argentijnse routinier was goed voor 24 punten en negen rebounds. Het was echter Chris Copeland die de daadwerkelijke overwinning binnenhaalde.

Stat of the Night

Joakim Noah.

The Paint
Terrence Ross, drietje sixty.

ross

Dit is bijna al normaal voor Gerald Green.

Hij blijft niet eens op het Courtney.

courtney

Dorell Wright en het winnende drietje. Dat hoor je niet vaak.

Standings

stand

Foto: Getty Images, NBA.com

Ook leuk om te lezen