OKC verliest na 12 keer winst, Miami te sterk voor Dallas

Door

1recap1

Oklahoma City Thunder @ Minnesota Timberwolves

Het was de Wolves al twaalf wedstrijden tegen de Thunder niet gelukt om van ze te winnen, tot aan gisteravond. Kevin Love en z’n ploegmaten hebben een einde gemaakt aan de winst streak van de Thunder. Het werdt 99-93. Het waren J.J Barea, Nikola Pekovic en Kevin Love die het vershil maakte voor de Timberwolves. Love en Pekovic hadden beiden zelfs een double-double. Love met 28 punten, 11 rebounds en 7 assists. Pekovic met 24 punten en 10 rebounds. Minnesota stond in het eerste kwart al met 14 punten voor en hebben de voorsprong nooit meer weggegeven.

Bij de Thunder waren vooral KD en Westbrook op dreef. Durant had 33 punten, 7 rebounds en 6 assists. Westbrook had daarentegen een double-double met 30 punten, 11 rebounds en 9 assists. Het was opvallend hoe gefrustreerd Kevin Durant tijdens de wedstrijd was. Hij gooide J.J Barea op de grond en kreeg daar een technical foul voor. Wat zelden gebeurt bij KD.

Een groot verschil was dat de Wolves 45% raak gooide van achter de drie-punt lijn. De Thunder deed dat een heel stuk minder, met maar 25% raak achter de drie-punt lijn. Dat is opvallend voor de Thunder, aangezien ze dit seizoen gemiddeld 40.5% raak gooien achter de drie-punt lijn.

Miami Heat @ Dallas Mavericks

LeBron James en Dwyane Wade hebben de Mavericks een toontje lager laten zingen. Dallas had niet veel in te brengen tegen het geweld uit Miami, het werdt 95-110. De Mavericks waren sterk verzwakt toen ze aan deze wedstrijd begonnen, ze misten Derek Fisher, Dirk Nowitzki, Elton Brand en Brandan Wright. Dit is misschien een excuus om te verliezen van de grote drie uit Miami. LeBron James had met 25 punten negen rebounds en 5 assists een prima wedstrijd. James heeft in dit seizoen alle wedstrijden afgesloten met 20 punten of meer. Dwyane Wade had 19 punten, terwijl Chris Bosh 17 punten toevoegde aan de overwinning. Het was vanaf het begin eigenlijk al een gewonnen wedstrijd voor de Heat.

Denver nuggets @ Portland Trail Blazers

Denver kan het zichzelf kwalijk nemen dat deze wedstrijd niet helemaal is gelopen hoe dat ze het hadden voorgesteld. Ze misten ontzettend veel schoten, vooral van achter de drie-punt lijn was het geen vetpot. Ze schoten daarvandaan 0 uit 22! Hiermee hebben ze de Trail Blazers perfect nagedaan, want 10 dagen geleden hadden de Trail Blazer 0 uit 20 van achter de drie-punt lijn tegen de Toronto Raptors.

Bij Portland was vooral J.J. Hickson op dreef met 18 punten en 18 rebounds. Hiermee heeft Hickson voor de zesde keer op rij een double-double. De Trail Blazers moesten het ook nog eens doen zonder hun grote man LaMarcus Aldrigde, die met een verstuikte enkel thuis zit. Rookie Damian Lillard deed wel mee, hij had 12 punten en10 assists.

Ook leuk om te lezen