Odom wint prijs voor beste zesde man

Door

Lamar Odom, forward van de Los Angeles Lakers, heeft woensdag de prijs voor beste zesde man gewonnen. Odom had gemiddeld 14,4 punten, 8,7 rebounds en 3 assists per wedstrijd.

Om de prijs te winnen moet je meer wedstrijden als invaller dan als starter spelen, hij startte 35 wedstrijden en kwam in 47 wedstrijden als invaller van de bank. Dit seizoen mocht hij vaak starten terwijl center Andrew Bynum geblesseerd was.

,,Ik ben enorm blij voor hem,” zei teamgenoot Kobe Bryant. ,,Niemand verdient het meer dan hij.” Veel van zijn teamgenoten, inclusief Bryant, Pau Gasol, Derek Fisher, Luke Walton en Shannon Brown, waren aanwezig op de ceremonie die doorging in een balzaal van een hotel in Los Angeles.

,,Toen ik begon als invaller kreeg ik applaus van de fans toen ik van de bank kwam. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt,” zei Odom. ,,Ze lieten me weten dat ze me appreciëren en dat voelde erg goed. Dat is iets dat ik nooit zal vergeten.”

Odom is de eerste Laker ooit die de prijs weet te winnen sinds de oprichting in 1983. Hij eindigde zesde in de stemming vorig seizoen toen Atlanta Hawks’ Jamal Crawford de prijs won.

,,Lamar zou kunnen starten voor elk team in de NBA maar zijn ‘team eerst’-attitude laat ons toe om hem als zesde man te gebruiken,” zei Lakers general manager Mitch Kupchak. ,,Hij kon deze award gewonnen hebben in de vorige seizoenen, en ik ben blij dat zijn onbaatzuchtigheid en talent eindelijk worden ingezien.”

Foto: mkrob.com

 

Ook leuk om te lezen