Oden neemt zijn talenten (en knieën) mee naar South Beach

Door

Portland Trail Blazers v Golden State WarriorsDe kogel is door de kerk. Greg Oden tekent aankomende maandag een tweejarig contract bij de Miami Heat. De eerste keuze van de 2007 NBA Draft liet o.a. aanbiedingen van de Spurs, Mavericks, Pelicans, Kings en Hawks aan zich voorbij gaan. Oden noemt Miami de ploeg die het beste bij hem past en hij kan niet wachten om weer op het veld te staan.

De pas 25-jarige Oden speelde op 5 december 2009 tegen de Houston Rockets zijn laatste wedstrijd in de NBA. Meerdere operaties aan die ‘vervelende’ knieën maakte een einde aan een veelbelovende loopbaan. De laatste jaren weg van de NBA waren emotioneel zwaar voor Oden, maar the past is the past. “Het enige wat ik kan doen is me op het heden concentreren. Ik voel me goed en ik heb zin om te spelen.”

In Miami kan Oden doen waar hij goed in is. Rebounden, het blokken van schoten en dunken. Hij heeft het voordeel dat LeBron James, Dwyane Wade en Chris Bosh in de aanval alle aandacht naar zich toe trekken. Oden was in totaal 82 wedstrijden in de NBA voor de Portland Trail Blazers goed voor 9.4 punten, 7.3 rebounds en 1.4 blocks.

Lees op Grantland een uitgebreid verhaal over Greg Oden.

Oden tijdens een 2007 NBA Summer League wedstrijd:

Foto: Getty Images

2 Reacties
 1. jb 5 jaar ago

  Goede keus van beide kanten, als hij fit is heeft Miami er een grote defender bij wat de verdedigende druk bij Bosh weg haalt, kan die zich meer concentreren op de offence.

 2. Joost 5 jaar ago

  Dat is dan wel een hele grote “als”, want hoeveel knieoperaties heeft hij ook alweer gehad? En of het voor hem slim is vraag ik me ook af. Ik zou het verstandiger hebben gevonden als hij bij een team had getekend met iets van een reeds aanwezige relevante Center, zodat de druk op hem niet zo groot zal zijn.

  Ik ga ervan uit dat hij de eerste seizoenshelft zeer beperkte minuten zal krijgen en het doel is om te zien hoe zijn lichaam op toenemende minuten reageert en weer heel langzaam in een wedstrijd ritme te komen. Ik denk verder dat de kans dat hij veel back-to-backs zal gaan spelen klein is (ik denk dat wie de tegenstander is zal gaan uitmaken).

  Ik denk zeker dat Miami een Center nodig had fysiek is, maar of Oden die speler is? Als je er op zou kunnen rekenen dat hij gezond zou blijven, dan zeker wel, maar ik moet het nog even zien. Voorlopig vervangt hij eigenlijk alleen nog maar Juwan Howard die als speler met pensioen ging deze zomer.

  Ben benieuwd wat ze met de MLE gaan doen. Ik dacht dat Mo Williams nog niet bij een nieuwe club zat, maar ik kan me vergissen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen