Ochocinco uitgeput na eerste MLS-training

Door

Van American Football naar gewoon voetbal overschakelen zal niet makkelijk worden voor Chad Ochocinco, als het al gebeurt. Hij begon woensdag aan een vierdaagse try-out bij Sporting Kansas City van de Major League Soccer en op het einde van de dag kon de wide receiver alleen maar naar adem happen.

,,Precies wat ik verwachtte,” zei de zesmalige Pro Bowler. ,,Ik wist dat ik ging uitgeput zijn omdat het al van het einde van ons seizoen geleden was dat ik op dit niveau liep. Het was leuk, ik verwachtte niet om hier als Superman toe te komen.”

Ochocinco zal doorgaan met de tryout en zich mogelijk bij het team aansluiten. De speler, die bekend staat als mediageil, gebruikt de liefde voor de sport als drijfveer. Het was zijn eerste sport, tot zijn grootmoeder hem wat in de richting van football duwde.

Hij draagt uiteraard nummer 85 en trainde voor de ogen van meer dan 40 reporters, meer dan 10 maal zoveel die er normaal komen opdagen voor een training. Hij bewoog vlot op het veld en is groter dan bijna alle andere spelers. Zijn atletisch vermogen was duidelijk, maar ook zijn gebrek aan voetbaltalent kwam aan het licht.

,,Het is al heel lang geleden dat ik nog speelde,” zei de receiver. ,,Er is geen manier waarop ik dat kan goedmaken, maar ik doe het voor de liefde voor het spel.”

Ochocinco stopte met voetballen in 1994, omdat het niet zo populair was om te spelen gedurende zijn highschool tijd. Daarom besloot hij om football te spelen, iets wat hem geen windeieren heeft gelegd.

Ook leuk om te lezen