Oakland brengt spanning terug in serie

Door

De Oakland Athletics hebben de spanning in de serie met de Detroit Tigers terug gebracht. De A’s waren dinsdag in eigen huis met 2-0 te sterk dankzij een fantastische verdediging en een goede wedstrijd van Brett Anderson.

Gesteund door een fanatiek publiek in Oakland opende de Cubaan Yoenis Cespedes de score in de eerste inning. Seth Smith bracht in de vijfde inning het tweede punt op het bord met een homerun. De A’s speelden goed en wilden niet al na drie wedstrijden afscheid nemen van de play-offs.

Vangbal Coco Crisp

Startende werper Anderson gooide zes shut-out innings waarin hij slechts twee honkslagen moest toestaan. Het was echter de verdediging van Oakland die de overwinning veilig stelde. Coco Crisp (foto) beroofde in de tweede inning Prince Fielder van een zekere homerun. “De bal was het stadion uit, maar het kwam terug”, zei Tigers’ manager Jim Leyland over de vangbal van Crisp.

De verdediging wist daarna nog twee zekere honkslagen van Fielder te vangen. “Het is frustrerend. Maar het is een goed team waar we tegen spelen”, zei Fielder na afloop. “Zij kunnen die verdedigende acties maken, daarom staan ze ook hier in de play-offs.”

Pitchers Ryan Cook, Sean Doolittle en closer Gran Balfour gooiden het duel in de laatste drie innings op slot. Het vierde duel staat vanavond op het programma in Oakland.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen