Nuggets winnen eerste wedstrijd na ‘Melodrama’

Door

Het was zo’n avond dat alles lukte bij de Denver Nuggets. Voor één keer hadden ze niet de kwaliteiten van Carmelo Anthony, Chauncey Billups of van de nieuwe aankopen nodig.

J.R. Smith scoorde 26 punten en leidde de gehavende Nuggets naar een 120-107 zege op de Memphis Grizzlies. Slechts een paar uur nadat de Nuggets de blockbuster deal hadden afgerond waarbij Anthony en Billups vertrokken naar New York.

Coach George Karl beschikte in de wedstrijd slechts over negen spelers. Felton, Mozgov, Chandler en Gallinari zaten in een luxe skybox hoog in het stadion.

Toch kregen ze van de fans een staande ovatie en werd er zelfs ‘Who Needs Melo’ gescandeerd. De nieuwe aankopen zwaaiden naar het publiek en zagen hun nieuwe teamgenoten de Grizzlies verslaan.

De Nuggets kwamen furieus uit de startblokken en liepen uit naar een voorsprong van 24 punten tegen het einde van de eerste helft. Geen Anthony betekende dat andere spelers meer kansen kregen om te scoren.

Smith nam Melo’s basisplaats over en Ty Lawson nam de rol van spelverdeler over van Billups. Lawson pakte deze kans met beide handen aan en eindigde met 21 punten en 7 assists.

Karl (foto) genoot van zijn ploeg op het veld. ,,Er is mij wel eens verteld door eigenaren dat ik een betere coach ben wanneer ik minder spelers tot mijn beschikking heb. Iedereen weet dat ik geniet van deze wedstrijden en de uitdaging die daarbij hoort om tot een succes te komen.”

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Grizzlies en de Nuggets.

Foto: leadingauthorities.com

Ook leuk om te lezen