Nuggets voorkomen eliminatie dankzij zege

Door

De Denver Nuggets leven nog. Dankzij de 104-101 zege maandagnacht op de Oklahoma City Thunder voorkwamen de Nuggets uitschakeling. De stand in de serie is nu 3-1 in het voordeel de Thunder.

Het moet een opluchting zijn voor het team van coach George Karl. Waar hij in de voorgaande wedstrijden regelmatig geen antwoord wist te vinden op het aanvalspel van de Thunder, ging dat maandagavond stukken beter.

Daarnaast speelde Ty Lawson een belangrijke rol voor de thuisploeg. Met 27 punten zette hij een persoonlijk record neer wat betreft het aantal punten in een playoff wedstrijd en leidde daarmee ook zijn ploeg maandagavond.

,,Dit was echt de belangrijkste wedstrijd van mijn leven tot nu toe,” erkende Lawson na afloop. ,,Ik wilde zo graag laten zien hoe goed ik kan spelen en mee te helpen aan een overwinning voor onze ploeg. Gelukkig is dat gelukt.”

Kevin Durant, maandag goed voor 31 punten voor de Thunder, was onder de indruk van het spel van Lawson. ,,Hij was vanavond fantastisch in de ‘pick and roll’. Daarnaast maakt hij enkele zeer lastige schoten. Wanneer Ty in vorm is, is hij voor elke ploeg zeer lastig om af te stoppen.”

Ondanks alle lofuitingen van Durant aan het adres van Lawson hoeven de Thunder zich nog niet druk te maken. Nooit eerder in de geschiedenis van play-offs wist een ploeg van een 3-0 achterstand terug te komen en hem uiteindelijk te winnen.

Woensdag is game 5 in Oklahoma City.

Zie hier de samenvatting tussen de Thunder en de Nuggets

Foto: pictures.gi.zimbio.com

Ook leuk om te lezen