Nuggets hopen op ‘oude’ Mavs in playoffs

Door

In Denver hopen ze dat Oklahoma in de laatste paar wedstrijden nog over de Dallas Mavericks heen wipt in de Western Conference. Nuggets-coach George Karl ziet beduidend veel meer perspectief in de playoffs tegen de Mavs dan tegen de jonge honden van de Thunder.

,,Als we een ploeg konden kiezen dan ,zouden we nu waarschijnlijk voor 55 procent gaan voor Dallas en voor 45 procent voor Oklahoma. Alleen maar omdat Oklahoma net zo atletisch is als wij en omdat zij twee fantastische spelers hebben”, meldt Karl, nadat zijn ploeg dinsdag verloor van OKC en woensdag won van Dallas.

Hij vreest vooral Kevin Durant en Russell Westbrook. De twee jonkies en all stars hebben de Thunder naar een hoge positie op de ranglijst geloodst. Momenteel staat de ploeg vierde in het westen, maar de Mavericks zijn binnen handbereik.

De dolende ploeg uit Dallas heeft nog maar één gewonnen wedstrijd meer. In Denver hopen ze met nog vier potjes te gaan dat de Mavs hun slump voortzetten, zodat de Nuggets in de eerste ronde van het naseizoen tegen de ploeg van Rick Carlisle uitkomen.

,,Ik denk dat onze snelheid nu meer effect zal hebben tegen Dallas dan tegen Oklahoma”, zegt Karl. Dallas is een oude ploeg, maar spelers als Jason Kidd, Dirk Nowitzki en Shawn Marion nemen wel lichtjaren aan ervaring mee. Zij weten wat er van ze gevraagd wordt in het belangrijke toetje na het reguliere seizoen.

In de ogen van Karl is dat niet per se een voordeel. Juist omdat jongens en Durant en Westbrook nog geen overwinning hebben gepakt in de playoffs zullen ze volgens hem extra gretig zijn.

En uiteraard heeft hij gekeken naar de huidige vorm van de ploegen. Sinds de roemruchte trade van Carmelo Anthony zijn de Nuggets zelf hot: 16-7. Dallas is na een sterke 21-1 run zoekende. Van de laatste 17 potjes won zij er 9. Ook in de onderlinge duels blijkt dat Denver het beter doet tegen de Texanen. Zij wonnen de serie met 3-1, terwijl Oklahoma al twee keer in drie partijen te sterk was voor het team van Karl.

,,Persoonlijk ga ik liever in een betere winningmood de playoffs in dan Dallas. Ik hou ervan als winnen je partner is als de playoffs ingaat. Je hoeft niet iedere wedstrijd te winnen, maar je moet denk ik wel in de winningmood zijn”, is het statement van de Nuggets-coach.

Voorlopig is een confrontatie tussen de Mavericks en de Nuggets nog toekomstmuziek. Zoals de stand nu is ontmoet Denver gewoon Oklahoma.

De ploeg van Karl deed in deze strijd nog een handje mee helpen door vrijdag opnieuw te verliezen van de Thunder. Op bezoek in Oklahoma gingen de Nuggets met 108-94 onderuit. Doordat de Mavs in eigen huis de Clippers met 107-96 versloegen houden zij de vierde plaats in hun bezit.

Foto: leadingauthorities.com

Ook leuk om te lezen