Nowitzki: ‘Wij pakken de Spurs’

Door

De San Antonio Spurs hebben een voorsprong van zes wedstrijden in de Western Conference, maar ze zijn nog steeds in het vizier van de Dallas Mavericks. Toch volgens Jason Terry, speler van Dallas. ,,Op een moment zullen we toch op gelijke hoogte komen met hen, of het nu is of in de play-offs,” zei Terry. ,,We zouden liever hebben dat het in de play-offs is, in de finale van het Westen of eerder. Maar we zullen ze pakken.”

Eerste worden in het Westen tijdens het reguliere seizoen is niet hun grootste prioriteit. De Mavericks wonnen sinds hun finaleplaats in 2006 nog geen enkele wedstrijd in de play-offs. Ze willen liever met een goede reeks de play-offs behalen.

Ze zullen enorm goed moeten spelen de volgende twee maanden om de Spurs nog in te kunnen inhalen.

,,Je moet er voor gaan en wat er ook gebeurt, gebeurt,’ vertelde Mavs’ forward Dirk Nowitzki. ,,Dat hebben we niet in handen. Als ze blijven spelen zoals ze speelden in de eerste helft van het seizoen zullen we ze niet vangen. Maar je weet nooit, we blijven het proberen. Ik heb het gevoel dat we ze op een gegeven moment zeker zullen vangen.”

Zowel de Spurs als de Mavericks zijn goed op weg om hun reeks van opeenvolgende seizoenen met meer dan 50 overwinningen te verlengen.

San Antonio (11) en Dallas (10) zitten nu samen in de exclusieve groep met de Boston Celtics uit de tijd van Bill Russell en de Los Angeles Lakers met Magic Johnson, allemaal teams die meer dan 10 seizoenen op rij meer dan 50 overwinningen hadden.

Foto: esacademic.com

Ook leuk om te lezen