Nowitzki stelt beslissing volgend seizoen uit

Door

De Duitse wereldkampioen Dirk Nowitzki heeft nog geen beslissing gemaakt voor het komend seizoen en wil dat ook pas doen na het Europees kampioenschap dat hij speelt met zijn land.

Nowitzki die een week na zijn winst tegen de Miami Heat 33 werd heeft geen zin om een heel seizoen op de sofa te zitten, maar hij wil nog geen handtekening zetten onder een contract bij een Europese club.

De Duitser verblijft momenteel in zijn geboorteland om een reclamespot te maken en wat training sessies te doen met zijn mentor Holger Geschwindner. “Ik ga in de Euros spelen en dan zien hoe ver de lockout staat”, zei Nowitzki. “Ik ga dus nog niet kijken om ergens anders te spelen.”

De 33-jarige forward wil toch niet bij de pakken blijven zitten. “Ik heb altijd gezegd dat ik te oud ben om een heel jaar niet te spelen”, zei Nowitzki. “Ik zie dit geen al te lange lockout worden, maar als dat zo wel is zal ik wel ergens kunnen spelen.”

Moeilijk zal het niet zijn voor de sluipschutter om een nieuwe team te vinden want volgens verschillende bronnen zou het Duitse Bayern München al een hele tijd achter Nowitzki zitten. Daarnaast zou een Chinese club meer dan 1 miljoen per maand willen geven om zijn diensten te verkrijgen.

Het Europese kampioenschap begint later deze maand en gaat verder in september. Nowitzki gaf zijn land zijn woord en daar zal hij niet van af wijken. Het feit dat hij het overweegt om elders te gaan spelen tijdens de lockout zal Mavs-eigenaar Mark Cuban niet graag horen.

De Duitser is dé franchise player in Texas en moet nog drie jaar de kar trekken. Als hij zich zou bezeren in Europa of Azië zou dat een groot probleem zijn voor de titelverdedigers.

 

 

Ook leuk om te lezen