Nowitzki: Spelen voor Duitsland of rust houden?

Door

Na negen dagen vol met feesten, keert langzamerhand de rust weer een beetje terug in Dallas. Voor de grote smaakmaker tijdens de Finals, Dirk Nowitzki, komt er een lastige keuze aan. Moet hij na een lang NBA seizoen zijn welverdiende rust pakken, of moet hij zich weer opladen voor een toernooi met het Duitse nationale team?

,,Na een extreem lang seizoen zegt het ene gedeelte van mijn lichaam dat het de hoogste tijd wordt om eens goed rust te nemen,” aldus Nowitzki, die zondag zijn 33e verjaardag vierde. ,,Maar aan de andere kant heb ik een stem die tegen mij zegt dat het Duitse mij nodig heeft. Daarnaast vind ik het nog altijd een enorme eer om voor mijn land uit te mogen komen.”

De Duitse nationale ploeg zal tijdens het EuroBasket toernooi bij de eerste zes ploegen moeten eindigen om zich zodoende te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De voorbereiding van de Duitsers op het evenement, dat op 31 augustus van start gaat, begint over drie weken en dus zal Nowitzki zeer binnenkort een keuze moeten maken.

Sinds de Olympische Spelen van 2008, toen Nowitzki vol trots de Duitse vlag mocht dragen tijdens de openingceremonie, speelde hij geen wedstrijd meer voor de Duitse nationale ploeg. Dit kwam mede op voorspraak van Mavericks-eigenaar Mark Cuban.

,,Destijds heb ik tegen de groep gezegd dat ik ze nog één keer zou mee willen helpen om de Spelen te bereiken. Mijn droom, het spelen tijdens de Olympische Spelen, heb ik al bereikt, maar een groot gedeelte van de ploeg is nieuw. Er zitten veel jonge jongens bij en die zou ik graag willen helpen.”

Sinds het behalen van zijn eerste NBA titel op 12 juni heeft de NBA Finals MVP geen basketbal meer aangeraakt. Nog steeds heeft de Duitser last van spierscheuring in zijn linker middelvinger en voorholteontsteking die hij beiden opliep tijdens de Finals. ,,Daarom wil ik rustig afwachten hoe mijn lichaam de komende tijd zal herstellen. Want dan pas kan ik een goede beslissing nemen.”

Foto: washingtonexaminer.com

Ook leuk om te lezen